Skilda världar

ATG och dotterbolaget Kanal 75 har runt 250 personer anställda. Svensk Travsport har ytterligare en del anställda, liksom dotterbolaget TR Media. Till det finns ett antal frilansande medarbetare. I stort sett all verksamhet är koncentrerad till Stockholm även om det finns några projekt med utlokaliserad administration.

Stockholm är utan tvekan Sveriges dyraste stad. När olika tidningar gör reportage om affärsresor världen runt, brukar Stockholm konkurrera om topp 10, i hela världen. Tokyo, Oslo, New York, London, HongKong och Stockholm är stadiga prenumeranter på topplaceringarna över att vara planetens dyraste stad. Där har alltså travet en stor del av sina anställda.

Konkurrensen är hård om personalen i Stockholm, och ATG som vill vara en föregångare, har fått strössla med förmåner för att hitta personal som vill söka sig till dem. Så här skriver man på sin hemsida:

” Vi erbjuder våra medarbetare bra löner, Rikslunchkort 11 månader per år, fri parkering vid arbetsplatsen, ITP (alltså en bra tjänstepension via Alecta), fri entré till landets alla trav- och galoppbanor, möjlighet att träna på arbetstid, löneutfyllnad vid föräldrapenning, generösa flextider, gratis prenumeration på Travronden, läkar- och tandläkarbesök på arbetstid och möjlighet att fördelaktigt låna pengar för inköp av bil.

Dessutom får du tillgång till vår sportvåning med styrketräningslokal, spinningrum, bastu, gymnastikhall och en heltidsanställd företagstränare som hjälper dig att lägga upp din personliga träning. Eller så deltar du i några av våra fasta träningspass, spelar fotboll, innebandy och hockeybockey med vårt korplag Hästtkrafterna eller simmar gratis i Sundbybergs simhall.”

Jag tycker det är bra att ATG tar hand om sina anställda, men jag vet också att det är väldigt långt ifrån dessa villkor som gäller för många andra av de c:a 30.000 personer  som travet håller igång.

Jag tror det går att spara väldigt mycket pengar genom att flytta administrationen till städer med mer rimliga löner och fringisar för personalen. Flytta till städer med rimliga lokalhyror och där det finns gott om arbetskraft. Vaggeryd, Åmål, Årjäng,  Rättvik, Lindesberg, Bollnäs, Hudiksvall & Kramfors är t.ex. några kommuner med hög arbetslöshet, men där travet redan finns. Jag tror det skulle kunna frigöra en och annan miljon och göra rekryteringen lättare. Det är dessutom helt enligt manifestets riktlinjer att göra Sverige mer levande.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.