Robotspelet från Paribet mer omfattande än vad ATG medger

ATG har stängt av Paribet igen. Den här gången för att de överskridit antalet spelade system på ett mycket flagrant sätt. Det ATG reagerar på är spel gjorda den 4-6/9 till fyra olika tävlingar. Den som haft koll på vinstlistorna har sett att det varit misstänkta spel betydligt fler gånger under senaste veckorna.

Några exempel:
30/8 V4 Romme
28/8 V4 Solvalla
27/8 V4 Åby
21/8 V4 Gävle

Fyra tillfällen då Paribet vunnit stort på enkelrader, och högst troligt lämnat in för många system. Det är ganska otroliga enkelrader som spelats som gett hög utdelning. Hur många gånger utöver det de vunnit mindre summor eller inte vunnit alls, är för mig okänt. Transparensen från ATG är inte så stor, men de här uppgifterna kommer från ATG:s egna data om stora vinster.

Som spelare utgår jag ifrån att ATG har full kontroll på det här. Att det inte bara är ett glest nät av slumpmässiga kontroller, utan att man har total övervakning. Det har man uppenbarligen inte i det här fallet. Att man har inhyrda konsulter som är experter på big data och analyserar avvikelser hjälper inte, när man inte klarar av att läsa sina egna vinstlistor man skickar ut och dra en slutsats. Om det beror på att den som skall göra jobbet inte klarar av det, eller om den som skall göra jobbet fått betalt för att titta åt ett annat håll är tyvärr en fråga jag ställer mig.

ATG:s behov av en compliance officer är skriande stort. Lotteriinspektionen anmodade ATG att inrätta den tjänsten för ganska precis ett år sedan (efter kalabaliken med platsspelen i Östersund). Hittills är den inte tillsatt, och vid förfrågan så var svaret att de hoppas tillsätta den till årsskiftet. En compliance officer är enligt Wikipedia ”titeln på en yrkesverksam person som har som uppgift att säkra att organisationen den jobbar i följer alla lagar och regler som finns på det aktuella området. Personen är ofta utbildad jurist”.

2 tankar på “Robotspelet från Paribet mer omfattande än vad ATG medger”

  1. Man bör också ha i åtanke att Paribet med fler rejkbackdrivna samarbetspartners bruttovinner närmare en miljard per år . Mörkertalet är enkelt att jämföra med hur de officiella vinstsiffrorna ser ut för utomnordiska samarbetspartners och tex Finland/Danmark som officiellt ska omsätta likvärdigt. Således bör vinsterna lika på 70% av omsättningen för båda, men på vinstlistorna är F/D distanserade av rejkbackbolagen.
    Således är det rimligt att tro att rejkbackbolagen vinner ca 8ggr mer som INTE syns på vinstlistorna.
    Således ca 1 miljard i vinster på omsättning 800 miljoner. Medans således F/D vinner ca 560 miljoner på omsättning 800 milj.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.