Om jag vore kung, del 3

Ett attraktivt spelutbud, varje dag

Det allra mest viktiga för ett företag, alldeles oavsett vilken bransch man befinner sig i, är att servera sina kunder ett attraktivt erbjudande vid varje tillfälle. Eftersom det är svårt att ha Elitloppet varje dag får man pyssla, fördela och tänka till en del.

Jag tycker inte att man lyckats särskilt bra med det här hittills. Jag som spelare vill spela på hästar jag känner igen, som kan göra sportsliga prestationer på hög nivå och som tränas och styrs av mycket skickliga människor. Väldigt ofta så har jag istället erbjudits totalt ointressanta spel med breddtrav, lågklassiga tävlingar från utlandet eller galoppsport. I det läget kan man som spelare lätt välja att lira på fotbollen, hockeyn eller något annat som också finns i intressesfären. Erbjudandet är viktigt för travet om man vill behålla sina spelare.

Jag skulle vilja att ST och ATG satte sig ned med tävlingsprogrammet för 2016 och tittade på varje dag, Elitloppet så väl som mörka vinterdagar . Där bör man dag för dag ta ställning till om det är sannolikt att det blir många anmälda sett till hur mycket det tävlats i närområdet senaste tiden. Till hjälp kan man titta på hur mycket som anmälts till olika dagar under 2014 och 2015. Enstaka lopp kan justeras med annorlunda proppar, men är hela tävlingsdagar tunt anmälda brukar det bero på tävlingsprogrammets utformning.

Man bör titta på om det blir ett bra spelutbud och om det är stordagar som krockar med varandra, eller gör det svårt att hinna i tid för dem som tävlat kvällen innan. Högst troligt får man också lov att synka med våra grannländer för att se vad som kan göras så att kollissioner undviks. Det finns att göra här, och jag lovar att den arbetsvecka det kanske tar för några av ST och ATG:s tjänstemän är väl investerad tid.

Resultatet bör bli ett tävlingsprogram där alla banor känner att den tävlingsdag vi nu skall köra är viktig för de aktiva i regionen, att det finns bra hästar som står på tur att starta och att man inte hamnat i skymundan av uttagningar till storlopp och liknande. På samma sätt kan ATG känna sig tryggt förvissad om att varje dag kunna presentera ett spelutbud som innehåller välkända hästar och aktiva.

Del 1 i serien Om jag vore kung…
Del 2 i serien Om jag vore kung…

2 tankar på “Om jag vore kung, del 3”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.