Om jag vore kung, del 2

Sälj andras tips istället för att göra egna.

ATG är ett spelföretag, och borde hålla sig till det. De tips man producerar blir ständigt ifrågasatta och det blir mycket fokus kring de speltipsen man gett istället för objektiv information. Det finns också ett misstroende om att de som står där faktiskt inte själva spelar som de lär ut, det skulle ju bli rätt så dyrt i slutänden. ATG har också problemet med för vem de skall göra tipsen. Är det för dem som spelar 192 rader på V75 eller dem som gör ett 2000-raders till en V64-jackpot?

Däremot så blomstrar marknaden för olika reduceringsprogrogram, och det finns en rad olika betaltjänster för tips, systemkomposition, intervjuer och värmningstolkningar.

Precis som Facebook, Google, Blocket, Ebay, Apple etc har lärt sig att tjäna pengar på det som andra har att sälja borde ATG lära sig. Släpp istället in speltipsföretagen på sin hemsida att marknadsföra sina tips där. Betala en slant där ATG får procent, och så får man upp det valda företagets tips och kommentarer integrerat med startlistorna.

Jag tror att det snabbt skulle etablera sig olika tjänster med olika kostnader och innehåll. Genom att snabbt kunna betala via sitt ATG-konto kan även väldigt snabba och aktuella tjänster marknadsföras. Transaktionskostnaden är låg, så att sälja ett sista-minuten-V3-tips för en femma eller en tia borde vara möjligt.

30% provision är normalt hos både Google och Apple, så det finns en hel del pengar i det här. Det är dessutom inte billigare för betaltjänsterna att marknadsföra sig och ta betalt för sitt arbete idag. Genom att man kommer in på hemsidan där spel görs åstadkommer man ett stort mervärde. Jag tror att det här skulle kunna bli en win-win som kan ge en del sköna inkomster till ATG, sänkta kostnader när man slipper stå för spelexperternas löner och en vassare spelupplevelse för spelarna som får välja och vraka efter eget tycke, smak och plånbok vad de vill ha för information.

Del 1 i serien Om jag vore kung…

2 tankar på “Om jag vore kung, del 2”

  1. Inte heller minst ett godwillvärde som ATG så väl behöver, enär ATG slipper förknippas med usla tips, misstankar och inte minst ett stort antal anställda på kanal75(vilka ST numera officiellt betalar) Iden är genial.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.