Om jag vore kung, del 1

Om jag vore kung över travet så skulle jag sätta igång ett antal projekt för att modernisera sporten och spelet till att mer harmonisera med 2000-talets värderingar, teknik och sedvänjor. I en bloggserie kallad ”Om jag vore Kung…” kommer jag under ett par veckor att presentera ett antal angelägna projekt som man borde ta tag i för att öka både intresset för att spela, vara aktiv eller bli hästägare.

Först ut är att bygga ut V75 tillsammans till alla spelformer.

V75 tillsammans är en bra plattform som hanterar pengar, vad andelar kostar, fördelar utbetalningar etc. Det tar bort mycket administration, det tar bort risk och det gör det enkelt att vara med. Det är dessutom enkelt att skapa bolag.

Det här borde man bygga vidare på och införa så att alla spelformer kan hanteras där.

Jag inser att det kanske inte är så många som spelar V3 tillsammans, men V86 och V64 kan nog bli populärt, och varför inte en liten V4 på lunchen? Jag ser framför mig hur V5:or som spelas tillsammans på banorna med en massa pengar på bordet och dividerande om vad som skall betalas nu kan ordnas med några knapptryckningar. Kompisgäng kan spela raka Dagens Dubblar tillsammans, och varför inte dela på en trio som grand finale på en kul kväll?

Här finns också plats för hästägare hos travtränare, kompisgäng som äger en travhäst tillsammans, hockeylag, fotbollslag och många andra naturliga konstellationer att enkelt spela tillsammans. Det finns t.ex. ofta andelsägande ägare runt breddloppshästar också, och att locka dem att spela en slant när deras häst tävlar kan inte vara annat än positivt.

Det här är spelfrämjande, som kan skapa möjligheter att bjuda in kompisar i speltillvaron på ett enkelt sätt. Det kan också bli en rekryterande motor på andra sätt, genom att man kraftigt utökar antalet ”stjärnlag” med kändisar och spelprofiler som tippar. Borde inte t.ex. alla tidningar, sajter och tjänster som tippar utgången i travlopp ha ett stjärnlag där man också lämnar in sina förslag och delar på den ibland ganska höga kostnaden för att lämna in? Och tänk hur många som skulle vilja spela med Loket, Frank Andersson, Brolin, GW och Samir?

Sedan kan det byggas ut med t.ex. lite välgörenhet. Kan ju vara enkelt att lägga in ett villkor att X procent av vinsten går till någon aktuell insamling. Rubriker varje gång en storvinst slagit in och en slant går till behövande människor som glada vinnande männsikor avstått.

Tillsammans går också att bygga ut med mer stöd för sociala medier som Facebook, Twitter, bloggar, chat, instagram etc. Det är kanske inget som idag efterlyses av högljudda äldre grånande män, men som verkligen kan bli bra för de yngre generationer som inte kände sig undanskuffade när knapptelefonerna ersatte dem med snurrskiva.

2 tankar på “Om jag vore kung, del 1”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.