Nya grafiken

ATG:s nya TV-grafik presenterades idag.

new_tv

Det finns en del att säga om den.

– I huvudet saknar jag datum och loppnummer, det tycker jag är viktigt för att snabbt kunna identifiera vad det är jag ser i efterhand.

– Stora rutor med startnummer högst upp, men flyttar man upp oddsen i de rutorna (får gott och väl plats) blir det utrymme för att visa mer av bilden.

– Den stora ovalen tar för mycket plats. Tveksamt om den gör nytta alls, det är väl mer hästarnas position man vill ha. Vore bra om det inte tar mer plats än informationen till höger nedtill.

– Ekipagen är dessutom inte fyrkantiga till formen, utan mer rektangulära. De är längre än de är breda. Kan man justera för det så kommer nog grafiken att stämma bättre i rutan för hur positionerna verkligen ser ut.

– Info om hur långt det är kvar blir ju siffror som rör sig extremt fort. En rörelse som är jobbig att se på. Kanske man man räkna ned var 100:e meter istället för att få lite mer harmoni?

– Hastighet i km/h i all ära, men berätta hellre vilken kilometertid det motsvarar. Det är lättare att ta till sig. En annan tanke är ju att den informationen inte behövs alls. Med täta mellantider får man koll ändå.

– Spalten till höger med tidsangivelser för hur långt de är efter känns rätt meningslös. Där vill jag istället ha mellantider uttryckt som kilometertid med 250m-intervall.

– Vid målgång visas de tre första, och klädsamt nog utropar man inte vem som var först om avståndet är litet. Jag vill att man visar alla hästar där i takt med att de går i mål, med tid, och gärna med en markering för om de satt eget rekord eller banrekord/svenskt rekord. Visar man en massa tider måste ju de få en bäring mot någonting för tittaren.

Jag tror det här kan bli bra när man får trimma in det lite.

Det har pratats en del om kostnader. Jag utgår från att man handskas varsamt med pengarna, då är det här säkert värt vartenda öre. Alla som sett travsändningarna vet att en ny studio varit nödvändig länge, så jag tänker inte skrika högt över den heller. Däremot vore det roligt om det fanns pengar till något nytt ute på banorna också.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.