Norge

Norge är ganska kaxiga just nu. Det är inte nog med att de har oljepengar, Petter Northug, Marit Björgen och en världsmästare i schack. Nej, de har också BBS Sugarlight, Support Justice, Tekno Odin, Lannem Silje och världsmästaren Papagayo E. Och så har de en ledning i sitt hästspelsbolag Rikstoto som förstår vad spelarna vill ha.

De är redan ett par månader efter premiären det näst största landet vad gäller omsättning till Quinté, eller 5+ som det heter i Norge. Bara värdlandet Frankrike är större. När svenska ATG hoppas på nya spelare med virtuella hästar har Norge rekryterat nya spelare med ett redan befintligt spel.

Norge har dessutom andelsspel med ”Harry Boy” till både sina V65- och V5-tävlingar. På deras hemsida är det enkelt att köpa en andel av fem.  Det finns andelar i valörer mellan 50-500kr (max 300kr på V5).

I Norge kan man dessutom spela ”på lag”, motsvarigheten till vårt Tillsammans. De kan spela till alla V-spel, och det inkluderar spel till de svenska omgångarna. Norska spelare kan alltså spela tillsammans till V64 på Gävle ikväll, som inte svenska spelare kan.

Norge har 1644 Rikstoto-ombud.

Norge utveckar sitt spel på hästar, och gör det snabbt. ATG utvecklar andra saker…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.