Lalleriet del 2

ATG fortsätter att ha problem. Igår måndag stod spelet still hela förmiddagen. Lunchtävlingarna fick skjutas fram en halvtimme för att man skulle hinna spela. Det syntes ändå på omsättningen som var lägre än vanligt.

Nu ikväll är det problem igen. Ombudens terminaler får inte kontakt med ATG, inga spel kan läggas där. Ombud som är arga, upprörda, förbannade, uppgivna etc låter vädra sin frustration på sociala medier. Kanske försöker de sälja en trisslott eller en bingolott till sina kunder.

Alla som vet något om datasystem och driftsmiljö vet att ATG:s datasystem är rätt så komplicerat att försöka beskriva med ord för lekmän. Det finns saker kvar från en tid som är passerad för länge sedan, och där skall det samsas med det allra senaste.

Jag kan inte låta bli att tycka att man just nu investerar i fel ände. Positioneringssystem, ny studio, sponsringsavtal, massor av ny personal med långa titlar på engelska, virutella hästar och en hemsida som utvecklas i hög fart. Men det som skall klara av anstormningen av nya spelare som dessa åtgärder skapar, det har man inte gjort så mycket åt.

Nu börjar det att kosta pengar när det blir driftstörningar. För den som varit med en längre tid är det inget nytt. Då och då i perioder har ATG haft driftstörningar när man inte uppdaterat hårdvaran i samma takt som spelet och belastningen på systemet ökat. Därför är det förvånande att man nu bygger på massor av funktioner på ett system som alla vet inte räcker till.

Nu sitter man med ett system som troligen kommer att kräva massor av konsulter, övertidstimmar och jourersättning. Det kommer skapas mer nödlösningar som ytterligare komplicerar strukturen i en redan rörig miljö. Kanske blir lösningen att man försämrar servicen till sina kunder. Det har hänt förut. Vi har tidigare sett hur man nära spelstopp inte fick lämna in reducerade system eller hur lopparkivet togs bort ett par timmar före V75 så att ATG:s datakapacitet skulle räcka till.

Ett helt nytt datasystem för ATG skulle kosta i runda slängar en halv miljard. Skriver man av det på fem år är det 100 miljoner per år. Vad den här röran som råder nu kommer att kosta är det ingen som vet. Jag vet dock säkert att skall man nå de 300 miljonerna 2018 så får man lov att ordna till det här snabbt, annars blir det minussiffror rätt så snabbt.

1 tanke på “Lalleriet del 2”

  1. hssch, nu avslöjar du ATG fullständigt, detta är en av många orsaker till varför några 300 miljoner aldrig kommer att utdelas till sporten, för de högst eventuella pengar som tillkommer genom ökad omsättning(vilket likväl är ytterst tveksamt) kommer med garanti ätas upp av ökade kostnader.
    Därutöver tillkommer penningtvättsuppdraget som verkställs 2017, som kommer påverka framförallt banspelet,ombuden samt utomnordiska samarbetspartners i mycket hög grad.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.