Korta notiser per den 9:e Oktober

Vi börjar med Ivar Sånna. Hästen som Jan Hellstedt tog fram och sedan sålde till Norge. Där fick den problem, men nu har man kommit till rätta med det. Han har tagit fyra segrar i rad och siktas nu mot SM på Åby nästa helg.

Auktionen i Lexington har sett många svenskköp. Hästar har köpts av svenska intressen för hundratusentals dollar. Per häst alltså.

Nästa lördag avgörs SM på Åby och VM på Yonkers…

ATG hade stora problem under lördagen med att ta emot spel via sin hemsida. Det fungerade bra att spela via ombud, på banan eller via utländska partners, men inte på ATG.se. I vanligt ordning så beklagar ATG det hela, för det är inte första gången de har problem. Det är troligen inte sista gången heller. ATG:s datasystem är gamla, inte anpassade för dagens verksamhet och det är tungt att jobba i dem.

Strulet idag drabbade de spelare som ATG tjänar absolut mest på. De som spelar via ATG.se utan fysiska kvitton, utan provisioner och utan att mänsklig personal är direkt involverad i varje transaktion är väldigt lönsamma i förhållande till andra spelare. De står också för den största omsättningen hos ATG som medvetet har styrt spelarna mot spel på hemsidan.

Jag förstår inte varför man inte från ATG:s sida försöker prioritera investeringar i sitt IT-system. Det är flera gånger om året som det kraschar och kostar omsättning, som ger arga kunder och massor av jourtimmar för deras datapersonal och inhyrda konsulter. Att ha ett fungerande datorsystem är viktigt och lönsamt. Haveriet idag kostade åtminstone lika mycket nettopengar som Skellefteå delade ut i prispengar under hela tävlingsdagen.

Ingen fick sju rätt på V75, men det hindrade inte spelare från Finland att i vinstlistorna ha multibongar värda 2,5 miljoner. Till det skall läggas system där de endast fick fem rätt. Robotspelarna som agerar via Fintoto har knäckt svenska V75:s matematik helt och hållet, och det spelar nästan ingen roll vilka resultat det blir så är de där och rakar åt sig. Systembegränsningen borde stoppa dem från detta, men det görs ingen kontroll. Fintoto tjänar bra med pengar på det här, och det tas ingenting ur ATG:s kassa heller, så därför bryr sig inte de heller.

Undrar om de som var med och fattade beslutet att plocka bort gulddivisionen från V75-kupongen känner sig nöjda idag? Man gjorde det för att försöka undvika ännu en jackpot att läggas till den långa raden, men istället blev det för svårt och det blev jackpott igen. Och en ny påfyllning till Winter Wurst-fonden. Det här med att först brandskatta förra veckans jackpot med 10%, och så den här veckan kunna ta 10% till av samma pengar till sin fond är ju genialt. Det börjar redan bli en rätt fet korv, och är mnga omgångar kvar att köra. Undrar om den spricker likt ett isterband till slut?

Om ATG:s datorer fungerar kan det bli alla tiders vinstrekord nästa vecka. Spelarna från förra veckan och den här veckan är med och betalar för det.

Gårdagens hjälte då? Jo, Tyri Svarten knep sista slanten, 8000kr.

Dagens hjälte hittar vi Eskilstunas V5-3. Där skall P-O Brasars häst Chief Delorme göra sin 84:e start i sitt nioåriga liv. Brasar har fött upp, äger och tränar denna häst efter Indian Silver som har Brasars gamla stjärnhäst Speedy Sid som morfar. Med den stammen har han ändå lyckats vinna åtta segrar och lägga en kvarts miljon på kontot.

Kvalades in som tvååring, men startde först som treåring i Januari. Tjänade pengar i alla starter utom en som treåring, utan att vara någon stjärna. Senaste segern kom i slutet av Augusti, och efter det har det blivit pengar ett par starter. Även om han får svårt att vinna idag så kan det kanske bli en slant i alla fall.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.