Korta notiser per den 9:e Maj 2018

Jag och min dator är inte överens denna morgon. Blåskärmarna avlöser varandra, och den vägrar bestämt att låta mig öppna en del filer. Därför blir det ånyo en kort blogg.

Solvallas succékväll
Trav en vanlig vardagskväll i Maj blir inte så mycket bättre än det var igår på Solvalla. Fina unghästar som tävlade och visade upp egenskaper som räcker långt i kommande storlopp. Bra väder med behagliga temperaturer. Känslosamt med Johnny Takters korta farväl-turné som dessutom vann två av de största loppen igår. Och när sista loppet gått i mål så var himlen alldeles glödgad röd. Knappt 1 500 i publiken var ändå mer än det brukar vara. Några fler än de allra närmast sörjande.

En sak jag gillar med Solvallas tisdagar är att de är slut i god tid före 21:30. Folk hinner åka hem utan att det blir väldigt sent. Jag gillar att man tar upp några kuskar till restaurangen och kör segerintervjun där. Det tyder på att man i alla fall i tanken förstått att besökarnas tid mellan loppen behöver fyllas ut lite.

Patenterad lösning
Ganska ofta ser man banor försöka locka nya besökare med ett erbjudande. Mat, program, stallbacksvisning och en ciceron som guidar, för 199kr. Alltid samma innehåll, och man kommer fram till samma prislapp. Några brukar nappa på det. Och så vallas de runt, alla är snälla och trevliga. De har säkert en bra kväll. Har det gjorts några undersökningar på hur många som kommer tillbaka?

Gav det rätt betalt?
V4 Halmstad
Förväntat antal rätta rader: 1 109
Antal rätta rader: 988

V64 Solvalla
(1 232 708kr spelades som ”Endast V6”)
Förväntat antal rätta rader: 8 217
Antal rätta rader: 9 211

Bland annat satt två oberoende spelade enkelrader x100 med endast V6. Ytterligare en kupong spelad x100 satt också. Dessa tre tillsammans stod för 750 rätta rader.

Andelsspel
Ikväll till Solvalla blir det kvällstjuga. Eventuellt provas ett enkelt reducerat system med utgång eler ABC-villkor.
Andelar kan köpas på den här länken: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/MXBQ-W5SD-58518

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.