Korta notiser per den 9:e Juli

… Lycksele avslutade sin tävlingssäsong igår, och champion på banan blev John Östman, på fler fjärdeplatser än Hanna Olofsson. Det kan dock noteras att Hanna körde blott 10 lopp att jämföra med Johns 23, och Hanna vann pengar i samtliga sina starter på Lycksele.

…Travsverige hade annars en lugn dag igår. Flera var iväg och tittade på Johan Untersteiners nybygge, och en del uppfödare fick besök av tränare på jakt efter nya hästar i stallet. Det behövs sådana dagar där man kan fokusera på allt det där runt om som måste fungera för att resultaten skall komma.

… en liten travtränare sade till mig för lite sedan att det var det som var skillnaden mellan att vara liten och stor. När man blir så stor att man inte behöver sköta hästarna själv, inte behöver köra transporten själv, inte behöver sela ut dem själv, det är då man får tid att bli framgångsrik.

… Solvallas onsdagar fungerade förut som en sådan här liten återhämtningsdag. Inget lunchtrav, ingen saxbana. Alla skulle till Solvalla och man fick några timmar där för att kolla unghästar, göra upp affärer, prova nya grejer, prata med blivande personal eller vad det nu var som behövde göras.

…Norge har stor travfest på Jarlsberg den här veckan. Det är därför vi inte ser så mycket norska gäster i Halmstad. Men i morgon är det Ulf Thoresens minneslöp, då kommer vi spela V75 dit. Efter trassel med den koncession som ATG fick av staten var det bästa alternativet. Undrar när pärmbärarna i regeringskansliet skall rätta till det, eller måste de invänta spelutredningen först?

… idag är det V75 på Halmstad. Det är nästan alltid gedigna tävlingar i Halmstad med massor av välkända hästar som kan göra enorma prestationer. Jag har några luringar till tävlingarna. I V75-2 har spelarna glömt bort Countdown Fougett. Christoffer Eriksson kör med ett härligt flyt för tillfället, och hästen är alls inte dålig. I V75-4 har man glömt bort Snow Angel som körs av Mats Djuse. Och i sista avdelningen så är det Thunder Peak med Steen Juul som får mig att bli miljonär idag.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.