Korta notiser per den 8:e September

Örjan Kihlström börjar vi dagens notiser med. Han började gårdagen med att kvala in Digital Ink. Sedan vann han ett tvååringslopp med Harmon Boko, tränad av Mattias Djuse. Efter ett galoppmisslyckande med Junior Magistrate så vann han med Bourbon Rain, tränad av Pasi Aikio. Nästa häst var Beppe Am som Roger Walmann tränar, och den vann så klart. Därefter åkte Örjan in och bytte häst till Standout som Tarzan Melander tränar, och det blev vinst igen. Första årssegern för denne häst. Sedan fick Örjan en liten rast, kanske berättade då Tarzan att allt bara är en lek, innan det var dags att köra omgångens största favorit, Uncle Lasse. Där läste han loppet helt fel till en början och hamnade instängd i rygg på ledaren. Men trollkarlen Örjan fick som på beställning lucka, och kvällens FEMTE seger kunde bärgas. Han avslutade sedan med att bli fyra med Count Respons, som Peter Untersteiner tränar.

Från Åby kan konstateras att man delade på segrarna mellan sig. Av det som verkligen stack ut där återfinns Veijo Heiskanens Raspberry Sky. Det är mycket vältränade hästar som Veijo tävlar med, och i en debatt där det sägs att det inte går att vinna från tråkiga lägen kanske någon skulle studera hur Veijo tränar. Det verkar ju som att en och annan av hans adepter tål en del.

Solvalla såg till att hålla de aktiva skadelösa efter att tävlingarna flyttats. Man stod för gästboxhyrorna, med betalade ut en tusenlapp per startande häst för att täcka transporter, och kuskar som fick längre att åka får ansöka om milersättning. Bra gjort i en tråkig situation.

Eftersom det inte var jackpot på V86 så var inslaget av belgare och finländare i vinstlistorna ganska blygsamt.

Svenska rekordtabellerna, är det inte dags för en reform där? Idag finns det över 250 rekord noterade, och då har man ändå inte tagit höjd för rekord på 800m-bana eller milebana. Det finns gott om rekord från före millennieskiftet, och det äldsta jag hittade var från 1967. Utländska treåriga ston över distansen 3000 meter eller längre. 1.28,0 lyder det på, och innehas av Lassie Hill, körd och tränad av Bertil Rogell. Känns inte oslagbart…

Lassie Bank är för övrigt mormors mormor till Mellby Apollo 1,3Mkr.

Gårdagens hjälte, Digger Smasher, slutade oplacerad, och det är bara att ta nya tag. Dagens hjälte är Forsyth Action som vi hittar i V64-6 på Boden. Han är född 2007. Började sin karriär lite lovande med en andraplats följd av en seger, men sedan tog det stopp. Hästen flyttades till Fredrik Persson som fick den i bra form och det blev en del segrar och framskjutna placeringar innan det ånyo tog stopp. Då hamnade hästen hos Enar Gustafsson i Boden som till en början hade många roliga stunder med en hel del framskjutna placeringar. Nu är det snart tre år sedan den vann ett lopp, och i sitt livs 94:e start förväntas heller ingen seger. Men kanske kan det bli pengar i alla fall.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.