Korta notiser per den 8:e Juni 2018

Andelsspel
ATG har en tid haft en enkel funktion för att göra andelsspel. Man bestämde pris på andelarna, hur många det max fick vara, köpte minst en själv och bjöd sedan in folk att spela via mail, SMS eller sociala medier. Max antal andelar var 10, och det var väl kanske lite klent ibland, men i övrigt var det en helt OK funktion i mitt tycke.

Nu har ATG gjort om den så att man inte begränsar antalet andelar alls längre. Man kan inte ens stänga andelsköpandet och försöka skapa ett system för de pengar som det köpts andelar för, utan man riskerar att det fylls på under tiden. Man riskerar också att det kommer in bra mycket mer pengar än man tänkt sig att spela för.

Därför, snälla ATG, låt oss få bestämma antalet andelar, gärna då med alternativet ”Obegränsat” för dem som vill ha det så. Om man väljer obegränsat så får man också välja en tid när nya andelar slutar säljas (helst) eller så får ni göra så man kan lämna in bråkdelar av ett system vid överskjutande pengar, t.ex. 1,1666 system. (Om era medlemmar väl satt av pengar att spela för är det ju dumt att inte låta dem göra det och återbetala pengarna).

Låt oss också gärna filspela via den här funktionen. Jag har uppfattningen att det ändå är ganska avancerade spelare som kommer göra sådant i sina vänkretsar och att det därför inte behöver några problem.

Bollnäspremiär
Igår var det dags för Bollnästravet att öppna upp efter sex veckors intensivt arbete. Jag hade hoppats kunna skriva en recension här som gnistrade av positiva lovord. Restaurangen hade fått ett lyft. Mycket välbehövligt, och det såg ut att vara bra även om jag aldrig har varit någon restaurangpublik på banor och aldrig kommer att bli.

Banan såg bra ut, även om säkerhetsspåret mer såg ut som ett dike man inte alls ville ned i (men det blir säkert bra när man gjort klart). Den stora uteserveringen man byggt var i stort sett klar, men inte öppen. I övrigt hade det inte hänt så mycket. Det var samma slitna bänkar, samma ruffiga gångvägar, samma gropar på parkeringen utanför som man fick parera för. Och en rätt trist hamburgare (typ 90grammare med standardbröd) för 50kr som man fick garnera själv med dressing, rostad lök, senap och ketchup. Sådant som sallad, tomat, inlagd gurka eller rå lök var bortrationaliserat. Och att kunna äta en större burgare med ost och bacon samt kanske lite goda strips till var inte att tänka på. 20 spänn för en burk läsk.

Det är inte så att man brinner av lust att släpa dit andra människor för att visa dem den fantastiska sporten trav. Det görs nog bättre på hemmaplan med travet på TV.

Men man har i alla fall börjat piffa upp banan, förhoppningsvis är man inte nöjda än.

Spellag
Igår debatterades den nya spellagstiftningen i Sveriges Riksdag, och det blev närmast en pekoral när de ofta rätt så trötta riksdagsmännen från olika partier slentrianmässigt läste upp sitt partis ståndpunkter. Mest av allt ville de berömma varandra för att ha skapat denna lag. Den som skall äras är utredaren Håkan Hallstedt och hans medarbetare som skapade en så komplett utredning att det gick att göra lag av den. Politikerna borde istället fundera över vad 20 år med ideligen återkommande strutsmentalitet i denna fråga har åstadkommit.

Hur många jobb har de skickat iväg utanför Sveriges gränser? Kanske rent av jobb i avfolkningsbygder. Hur mycket skattepengar har man förlorat på detta? Det räcker ju till hela arméer av lärare, sjuksköterskor, poliser och barnmorskor som man avstått ifrån bara genom att vägra inse att när kartan och verkligheten skiljer sig åt, så är det verkligheten man måste förhålla sig till.

Hur många människor har man skickat in i fördärvet som spelmissbrukare när man stått vid sidan av och accepterat att bolag med licenser på Nederländska Antillerna, Curacao, Brittiska Jungfruöarna, Antigua, Belize och Kahnawake. (Kan du pricka in dem på en blindkarta?) fritt agerat på den svenska marknaden. Inget av dessa länder har sitt säte i EU…

Men politikerna berömde sig själva, tackade varandra, glirade lite om sossarnas A-lotterier och tog pliktskyldigt upp hästsportens finansiering i en bisats. Jag har sett mellanstadieelever tala mer engagerande och initierat om ett grupparbete de har haft än hur ”debatten” om spellagstiftningen lät.

Nåväl, den är klubbad nu i alla fall.

Gav det rätt betalt?
V4 Australien
Förväntat antal rätta rader: 108
Antal rätta rader: 125

V4 Skellefteå
Förväntat antal rätta rader: 330
Antal rätta rader: 299

V5 Bergen
Förväntat antal rätta rader: 15
Antal rätta rader: 18

V5 Åby
Förväntat antal rätta rader: 211
Antal rätta rader: 274

V64 Bollnäs
(1 710 793kr spelades som ”endast V6”)
Förväntat antal rätta rader: 41
Antal rätta rader: 46
Utan jackpott hade 6 rätt gett c:a 45 000kr

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.