Korta notiser per den 8:e Juli

… hur skall man kort sammanfatta Uncle Lasses prestation i Sprintermästaren? Det var ju en helt annan häst som kom ut i finalen. En häst med racerbalans som tog fram en kapacitet som få hästar har. Och den där startsnabbheten, herre gud…

… ATG ordnade spel på vem av de 21 deltagarna som skulle vinna Sprintermästaren. Där gav Uncle Lasse 3.00 i odds. I finalens pool gav han 3,15.

… Breidabliks Nubbe var tvåa, Cruzado dela Noche trea. In Vain Sund, Nappa Scar och Flash Håleryd fick också pengar, efter gedigna insatser.

… kvällen började annars med att Ludde lade upp ribban genom att köra 13,2 2140/volt med Rajesh Face. Världsrekord. Ett fint Kriterieämne, och kanske kan bli ännu bättre som fyraåring när han får lite rutin.

… Some Summit årsdebuterade för Veijo Heiskanen, och som hon sprang. Det var ingen som kom i närheten av henne. En fin årsdebut, och kanske kan bli en joker i leken när det är dags för Jubileumspokalen. Svårt för femåriga ston med mycket pengar på sig att hitta bra lopp annars. Kanske lite franska äventyr till vintern?

… Tre försök av sprintermästaren som innehöll bra prestationer. Det är en kanonfin fyraåringskull vi har i Sverige som kryddats av amerikanska importer.

…Opp till bevis är loppet för tränare som inte brukar köra lopp. Fem böteslappar och en avstängning resulterade det i. Petri Salmela vann loppet.

… dagens suraste upplevelse var det nog i kretsen runt Abaz America i lopp 2. Blev grovt störd i en återkallad start och ådrog sig en sårskada. Bara att åka av banan och stryka.

… utöver den sena strykningen på V5 (som låg före V75) så kom det efter spelstopp in två strykningar i försöken till Sprintermästaren. De låg som avdelning 2, 3 & 4, så jag tycker ju att man borde hinna upptäcka sådant i tid.

… 2000 färre i publiken i år, men så saknades det lite solsken. För en arrangör som plockar in 150kr i inträde av de där 2000 personerna betyder det 300.000kr back i kassan och ytterligare kanske 200.000kr när inte programmen blir sålda och när det inte blir mat och dryck sålt. Publik ÄR en viktig intäktskälla för travsporten.

… softardag för stora delar av Travsverige idag, men Lycksele får köra V65 på lunchen, Arvika har hand om V64 ikväll med Jackpot, och Mariehamn passar också på att köra tävlingar. Lagom att avnjuta i hängmattan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.