Korta notiser per den 8:e April 2018

Det finns en del intryck kvar från gårdagen:
– Unique Juni vann åkandes från dödens
– Zenit Brick kom iväg som sista häst, fick en blytung resa men var först i mål.
– Sir Q.C. vann Klass I efter att ha kört i hårt tempo, 12,8 full väg.
– Who´s Who och den enorma krossen av fältet från dödens där han bara seglar ifrån de andra.
– Olle Rols klev runt de andra och spurtade ifrån dem på upploppet i sin sjunde raka seger, varav sex på rikstoton.

Det var jackpott, och omsättningen blev högre än vid den stora jättepotten förra veckan. Och då spelade inte Norge i den här poolen denna vecka. Det finns kanske skäl att börja samordna spelfinaler och sportfinaler?

Rättelse: Omsättningen vid förra veckans jättejacpott på Romme var 113Mkr, det är mer än de 104Mkr som det spelades för igår. Rätt skall vara rätt. 

Försäkringar
Christian Månsson var inblandad i samma krash som Janne Norberg, och trasade sönder sin axel. Läser nu i Ronden att det är segt med försäkringarna. Det gör ont att läsa. Christian är en liten tränare med tio hästar på träningslistan. Han mockar säkert en del boxar själv varje vecka. När han inte kan jobba så måste han ha in en ersättare, och sådana kostar pengar. Christian har ont, det är svårt att sova, många sjukresor. Skall han behöva bråka om försäkringspengar också?

Nog borde man kunna hitta en sudd pengar som ligger reserverade för att kunna ordna med förskott på försäkringsersättningar och att ST (kanske tillsammans med lokala travsällskapet) kan se till att man inte behöver vara orolig för ekonomin också.

Nästagångare
Nästagångarna fungerade inget vidare. Det var å andra sidan rätt så väntat, det var alldeles för många och de flesta av dem gick upp i klass.

Har några formhästar för morgondagen som jag skall kika närmare på:
Romme Lopp 5 Bältra Spider
Romme Lopp 5 Walle West
Romme Lopp 9 Caligula Hornline
Romme Lopp 9 Roscoe Frontline
Romme Lopp 11 This is Alex
Romme Lopp 11 Neo Moon

Gårdagens hjälte
Gårdagens hjälte, Frisko Flame klarade inte av det hårda tempot och var tidigt trött. Bara att ta nya tag.

Dagens hjälte
Dagens hjälte heter Lillsves Davrik. Han är tio år, har gjort 100 starter, segrat 4 gånger och har passerat en kvarts miljon på kontot.

Han är uppfödd av, ägd av och tränad hela sitt liv av Britt-Inger Åberg och Per Mårtensson. Det är inte längre så vanligt med hästar som föds upp och tävlas med under ett hel karriär av samma personer. Han gjorde ett par starter som 3- och 4-åring, men kom inte igång med kontinuerligt tävlande förrän som sexåring. Sedan dess har han klarat av drygt 20 starter per år. Fyra segrar, men största prischecken är på 15.000kr. Har provat skolöst en gång, men då slutade han oplacerad.

Senaste starten slutade med seger, så formen är det inget fel på. Dock är motståndet nu mycket hårdare, så vi får se vad det blir i Rommes femte lopp idag.

1 tanke på “Korta notiser per den 8:e April 2018”

  1. Tack för trevlig läsning om vår Lillsves Davrik som blev 3a med krafter kvar på Romme lopp 5 igår. hälsningar Britt-Inger Åberg

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.