Korta notiser per den 7:e September

V64-omsättningen igår blev 14,1Mkr. Det är i relation till andra dagar mycket. Men det delades ut nära 13,3Mkr till spelarna så det faktiska spelavdraget i omgången var inte ens 6%. Det är spelarna i tidigare omgångar som bidragit till detta genom att det blivit jackpot. Om det kan man tycka mycket.

Som alltid när det är jackpot så dyker det upp massor med vinnande mångfaldigade system från Belgien och Finland. Igår var inget undantag. 300.000kr till fyra kuponger i Belgien, 1,3Mkr på sju kuponger till Finland.

Jag har försökt fråga ATG via twitter om man kontrollerar att de håller sig inom systembegränsningarna, men inte fått svar. Jag har skrivit på fraga.atg.se, men där publicerar man inte den frågan. Det är ju inte så svårt att svara ”Vi har kontrollerat detta och hade inget att anmärka på”. Det här verkar vara en känslig fråga för ATG, så jag fortsätter fråga: Har ni kontrollerat att vinnarna följer era vadhållningsbestämmelser?

Att till punkt och pricka följa paragrafer har ju annars blivit Petter Johanssons paradgren.

V5 på Årjäng igår gav 60kr för fem rätt. Det är inte särskilt vanligt med så låga utdelningar på V5 som ju bara har en pott, även om det inte på något sätt är rekord. Men numera där V5 oftast är spel med lopp av ganska låg klass och närmast obefintlig expertbevakning så blir det allt mer sällan man ser det.

Solvallas bana tog mycket stryk av STCC-tävlingarna. Det går inte att köra där ikväll. Förra veckan avstod man tävlingar för att bygga racerbana på travovalen. Nu är det ju ingen större publik på onsdagarna, så det är väl inga större intäkter man går miste om när tävlingarna flyttas. Det måste ändå kännas nesligt i tider där man talar om nationalarena att inte ha en bana som uppfyller kraven för det den är gjord för.

88 anmälda till Oaks-försöken, 72 fick plats. 16 hästar, vars ägare, tränare, skötare, uppfödare och ägare till fadershingsten är besvikna över att bara ha fått betala men sedan bli snuvad på chansen att kvala in till det största treåringsloppet. De flesta är premiechansade hästar. 83.500kr på kontot räckte inte om startpoängen var låga, 735 poäng räckte inte heller, om startprissumman var låg.

Till Kriteriet var det än värre. 92 anmälade och 20 besvikna skaror runt hästar som likt Ferdinands matador inte fick visa sin tapperhet och sitt mod. 1082 poäng räckte inte, över 100.000kr på kontot räckte inte heller. Marc Elias pratade igår om något som jag tolkade som att man kanske kontinuerligt under året publicera en rank över hur man ligger till enligt det ranksystem som gäller till storloppen. Då ser alla med kriterieambitioner hur man ligger till och kan matcha hästen utifrån det.

Gårdagens hjälte, Aeronaut, knep en åttondeplats och fick sista matlappen, 2100kr. Med fyra nollor i de fem senaste starterna var det positivt. Dagens hjälte är redan en solskenshistoria. I Solvallas lopp 5 startar Digger Smasher, en nioårig valack, född 2007. Han gick premielopp 09, kvalades in 2010, men kom inte till start. Kvalades in igen 2011 och gjorde två starter som slutade med placeringarna 5:a och oplacerad. Kvalades in igen 2013 och började tävla. Vann några lopp med blygsamma prispengar, tog en del placeringar. Så i år har han blommat ut och hittills tjänat 134.800kr på nio starter. Ikväll tillhör han förhandsfavoriterna.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.