Korta notiser per den 6:e September

Hundraoddsare på streckspel är inte så vanligt, men ibland händer det. Som igår på Färjestad då B.G. My vann V64:ans första avdelning. Det lade i sin tur grunden för att det blev jackpot på sex rätt. Det är ganska ovanligt på V64, händer ungefär 2 gånger på 100 omgångar.

Det skrällde även på Kalmartravet igår. V4 gav utdelning på fyra rätt efter att en ”nästan” 100-oddsare vunnit där.

På norske Bjerke gav V65 22kr efter en sällan skådad favoritparad i deras kriterieuttagningar.

Dagen efter derbyt är inget bra publikdag för travet. 700 personer på Kalmars kvällstävlingar, 600 på Rättviks lunchtävlingar och 900 på Färjestads V64. Hur många av dem som var funktionärer, tävlande, restaurangpersonal och media är skrivet i stjärnorna, men inte var det trångt på banorna.

I Färjestads första lopp återfanns treåriga kallblod med ringa erfarenhet. Max 20.000kr fick man ha tjänat. Fem startande. I det loppet spelas Björn Goop ned till oddset 1,04 med en häst som i sina tre tidigare starter i livet aldrig segrat. Även på plats spelades han ned. Nu gick det ju vägen, han vann, men vem blir glad över att få tillbaka 104kr på satsade 100. Spelarna måste vara tokiga.

Det blev aldrig någon hjälte utsedd igår, men för den som utsågs i söndags, Britt Hudson, gick det som befarat. Sist i mål av de felfria.

Dagens hjälte utser vi Aeronaut till. Han är idag en 9-årig valack som började sin tävlingskarriär hos Ji Frick som körde honom i de första starterna. Idag är han montéhäst och startar i Bollnäs V5-4 som är ett montélopp. Har lyckats vinna ett lopp som sådan i April förra året. I år har det på 10 starter blivit 15.800kr i prispengar, och en matlapp ikväll får nog ses som en framgång.

Bollnäs kör för övrigt två montélopp ikväll, ett för varmblod och ett för kallblod. Skönt för montérytterskorna (för det är mest tjejer som rider monté) att få två lopp på en resa istället för en. Nu är ju de flesta inte helt oävna i sulkyn heller, och det skulle vara kul om de fick någon sådan styrning ibland också. Jag har sagt det förr, tjejerna är travets framtid. Som hästägare, som tränare, som uppfödare, som kusk, som publik och som spelare. Från en rätt så blygsam position kommer de undan för undan att bli ungefär hälften av dessa viktiga roller för travet. De har kommit en bra bit på väg, men just inom körandet är det en rätt så lång väg att gå.

1 tanke på “Korta notiser per den 6:e September”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.