Korta notiser per den 6:e Maj 2018

Det blir en kort blogg idag.

Gårdagens intryck
Det finns några hästar jag har kvar på näthinnan efter igår.

Anna Mix. Tänk om hon alltid var på det här humöret. Vilket intryck hon gjorde.

Volstead. Från dödens i hårt tempo. Har alltid varit en bra häst, men lite grann försvunnit i skuggan av Nuncio och alla andra bra hästar som funnits i Melanders stall. Igår var han magnifik.

Traders. Det finns inga tempon som han inte hänger med i. Imponerade stort på Vincennes.

Vi kan också ta med oss Örebro International som en påminnelse över hur svårt det är att vinna från dubbla tillägg i ett stort fält om de hästarna som står bättre till är kapabla. Call Me Keeper hann inte fram därför att han fastnade bakom andra hästar och sedan fick använda sin spurt i fjärdespår i sista kurvan.

Finlandia Ajo
Finlandia Ajo fick den för mig överraskande segrare Pastore Bob. Vilken utveckling det varit på den hästen. Grattis till alla runt den hästen, ni behöver inte be om ursäkt. Jag noterade dock att Heavy Sound galopperade bort något som såg ut att vara segern när huvan rycktes på upploppet.  Redan elitloppsklara Uza Josselyn blev femma, Dijon oplacerad och de finsktränade hästarna gick väl som befarat lite så där. Jag vet inte om det blev mer elitloppsfeber av det där loppet, förutom för Pastore Bob.

Gav det rätt betalt?
V75 Örebro
Förväntat antal rätta rader: 578
Antal rätta rader: 560

Dagens spel
Idag har någon hittat på att dels Norges omgång av V75 skulle flyttas till söndagen, dels att Sverige skall ha sin tredje V75-omgång denna vecka. Jag stänger av datorn och går ut och njuter av våren istället.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.