Korta notiser per den 6:e Juli

… Öystein Tjomsland vann tre lopp på Hagmyren igår, varav två på V64. Det är sällan kallblodsspecialister har chansen till att vinna tre segrar samma dag, men när det är Sleipnerdagar med många lopp för kallisar så är det möjligt.

… Claes Sjöström vann fyra lopp på Visby igår, varav tre egentränade. De egentränade var dessutom alla på Lunch-V4. Claes kan annars vara den som reser mest i svenskt trav. Själv är han Solvallatränare, men med flickvännen som proffstränare på Boden (Hanna Olofsson) så kör han mycket där. Sedan har han en faiblesse för små banor också. Visby, Mariehamn, Lycksele, Lindesberg har han hunnit med senaste tiden.

… V4:an igår på Visby var enkel att räkna ut för spelarna. Alla fyra streckfavoriter vann och 4 rätt gav 65kr. På den efterföljande V5:an blev det svårare. Utdelning på 4 rätt.

… På V64 blev det jackpot igen, som skall delas ut på fredag när Arvika kör V64 på sin 800m-bana. På förhand ser det inte ut att bli jackpot då, men man vet ju aldrig.

… John Östman vann två segrar på Lycksele igår. Den andra segern var också hans tusende i karriären, och han är nu medlem nummer 89 i Tusenklubben. En viktig milstolpe som jag tror att John känner sig stolt över. Det är ju sannerligen inte de mest välstammade på de stora banorna som han kör.

… apropå Visby så är det ju Almedalsvecka där nu. ATG anordnade igår ett seminarium om spelutredningen. Jag vet inte om man blev så mycket klokare, men Håkan Hallstedt känns trygg och stabil. Han kommer leverera ett färdigt förslag till lagstiftning som Riksdagen kan klubba sedan.

… från Norge kom det spelsiffror för första halvåret igår. Upp 1,9%, mest beroende på att norrmännen spelar Quité till Frankrike. I övrigt konstaterade man att det norska hästmaterialet minskade.

… finns det någon som är så duktig på att matcha hästar som Nathalie Blom? Hon har bland annat kämpen Krångel i stallet som ikväll startar i Bergslagsloppet på Lindesberg. I sin rad har hästen start på Bjerke under Oslo GP-helgen, start på Solvalla under Elitloppshelgen och start på Charlottenlund samma dag som det kördes Copenhagen Cup. Det är inte så många hästar som lyckats med det.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.