Korta notiser per den 4:e September

Hittills i år har vi på V75 sett 295 segrare (det blev dött lopp i någon omgång). 118 av dessa segrar har tagits av de fem kuskarna som ligger i toppen av kuskarnas egen V75-liga. Örjan, Björn, Erik, Johnny & Ulf står alltså för 40% av alla V75-segrar. Igår fick vi se några andra namn i listan i form av  Ken, Kevin, Marc & Markus som vann varsitt lopp. Men topp fem försvarade sin position genom att Ulf Ohlsson vann två lopp och Erik Adielsson ett.

Daniel Berglund, skrivandes speltips på Travnet.se, hade kontruerat ett system som såldes ut som andelar via V75 Tillsammans. 25 andelar som varvats 4 gånger. Det satt och 17,6 miljoner får de som köpte in sig där dela på. Jag lyfter på hatten, det var mästerligt tippat.

V75 på Jägersro och två av de stora tränarna på banan åker iväg för att tävla på annat håll. Conrad Lugauer körde finska derbyt med Sahara One och slutade tvåa. Joakim Lövgren for till Paris med Alfas da Vinci och blev också han två. Sahara One fick 60.000 euro i prispengar och Alfas da Vinci 26.250 euro, betydligt mer pengar än ett par V75-segrar med andra ord.

Dagens buse blev Markus Waldmüller som vid sin V75-seger drev alldeles för mycket. 4000kr och fyra veckors avstängning kom det att kosta. Också kända namn som Björn Goop och Erik Adielsson fick varsin tvåtusing i böter för förseelser i loppen.

14 startande fyraåringar i V75-4 resulterade i 10 galopperande. Sorgligt att se. På V4 innan V75 hittade vi ett treåringslopp med 100.000kr i förstapris. Sex anmälda, fem startande, två felfria. Sisten i mål fick 8.000kr för besväret. Lika sorgligt att se det också.

Gårdagens hjälte, Agrippina, var först utanför pengarna igår, vilket var väl godkänt. Hon var spelad till 288ggr pengarna. Dagens hjälte är Britt Hudson. En välkänd häst som tjänat hela 1,6Mkr, men har inte vunnit lopp sedan Augusti 2014. Nu är hon tio år och för den som undrar varför man inte skickat henne till aveln så kan det bero på att hon har Jigs Rapido som morfar. Det kan inte bli mer oädelt bland travhästar. Det är dock inte många förunnat att på två avkommor bli morfar till en miljonär. På mödernet återfinns dock det på sin tid vindsnabba stoet Lea Key några generationer bakåt. Idag möter hon bland annat Venkatesh som gör debut för Lutfi Kolgjini. Trots åtta startande är pengar en framgång för Britt Hudson.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.