Korta notiser per den 4:e Juli

… finskt i Suur-Hollola. Borde vi ha ett svenskt mästerskap med liknande upplägg, och med liknande pengar? Skulle det kunna locka svenskfödda som tränas utomlands att komma hem och tävla?

… ATG kämpar med sina söndagar, men jag tycker de har svårt att lyfta. Jackpot igår, och V64-omsättning på nästan 13 miljoner är bra siffror. Men inte orkar då jag ladda om efter lördagen. Det är ett sportsligt vacuum.

… på torsdag är det Sprintermästaren, eller sprinklermästaren som den heter bland luttrade besökare. Väderprognoserna i år innehåller väldigt mycket regn utom på torsdagen. Så ta med paraplyet.

… först väntar dock två Slepnerdagar på Hagmyren. Jackpot på V64 ikväll. På programmet bland annat svenskt mästerskap för kallblodiga ston med 250.000kr till vinnaren. Järvsö Blomster på bakspår med självaste Örjan i vagnen, tränad av kallblodskungen Jan-Olov Persson. Utmanaren Ängskalla från spår 1, med formkusken Ulf Ohlsson, tränad av amatören Jerker Bjurman. I vanliga fall brukar det vara Persson som har flera hästar i samma kallblodslopp, men här har Bjurman kanske lite fördel av att Katla Kiro är med i loppet också.

… söndagar är också dagen då man får upp startlistorna till kommande lördags V75:a. Det är en intensiv trafik på ST:s sajt när alla vill kolla om de kommit med, och vilket startspår de fått. Och vi spelare brukar redan innan spårlottningen är klar börja fundera över hur det skall gå.

… Sprintermästaren, Årjäng, Axevallas trippeltrav med Stochampionatet, Hugo Åbergs. Juli har en del smällkarameller. Här i Hälsingland längtar vi ändå till sista helgen då V75 går på Bollnäs. Sitta under björken precis i början av upploppet, se sin spelidé komma allra snabbast ute i banan, det är livet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.