Korta notiser per den 3:e Juni 2018

Örjan Kihlström hade en bra dag på jobbet igår. Fyra segrar, varav tre på V75 och ett par andraplatser. 843 000kr inkört. För att ni skall få ett hum om hur bra det är så är det blott 60 kuskar i Sverige som hittills i år har kört in så mycket pengar, och det det är bara 21 kuskar som har minst 3 V75-segrar i år. Jag gratulerar till en makalöst bra lördag!

Eliten vinner mycket
De tio mest vinnande kuskarna har hittills i år vunnit 57% av alla V75-lopp. Det kan jämföras med förra året då de tio främsta vann 48% av alla V75-lopp. 2016 och 2015 segrade de tio främsta kuskarna i 59% av alla V75-lopp. Fenomenet är dock inte nytt. 2008 tog de tio främsta hand om 61% av alla V75-lopp. I praktiken är siffran ännu högre för de tio främsta, för de får inte köra lärlingsloppen på V75.

När sporten talar om att man vill bli fler så är de här siffrorna ganska talande. Det finns en relativt liten skara aktiva som är så överlägsna de andra, att de bokstavligt talat sopar rent i loppen. Utmaningen är att inte ta ifrån dem sina framgångar genom att strypa möjligheten att vara med och tävla, men ändå få fler att kunna leva lite mer gott på sitt yrke.

Oslo GP
Fältet till Oslo GP blev klart igår, de har spårlottning senare idag. Om inte den ställer till det så bör Twister Bi vinna det där loppet. Från Elitloppets final är Dreammoko och Takethem med, inga andra. Ingen Ringostarr Treb, ingen Propulsion och ingen Nadal Broline. Ingen Readly Express heller. Det är väl egentligen bara Urlo Dei Venti som jag är sugen på att se av det där fältet

Jämtlands stora pris
Östersund har också stortrav kommande helg som bekant och där kan man se att det är 15 hästar anmälda just nu. Anmälan går ut 12:00, men det ser rätt bra anmält ut i de flesta loppen. Det kan bli riktigt fina tävlingar som Östersund får äran att arrangera i sitt ”genrep” inför den stora Mastersfinalen senare i år.

Gav det rätt betalt?
V75 Mantorp
Förväntat antal rätta rader: 249
Antal rätta rader: 281
(Utan jackpott hade V75 gett c:a 78 000kr istället).

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.