Korta notiser per den 30:e Juli 2018

Veckans trav
Måndag
, dagen före Hugo Åbergs.

Idag är det lunchtrav från Tingsryd, vår enda milebana hittills, men där man lyckades lägga mållinjen mitt på upploppet och därmed missade en stor del av poängen med det hela. Det är en bana som haft en hel del bekymmer, men ännu så länge står den där, och idag får man lite strålkastarljus på sig i och med lunchtravet.

Ikväll är Solänget som arrangerar V64 och Rättvik får vara saxbana.

Tisdag har gett Hagmyren lunchtravet
Sedan på kvällen är det dags för Hugo Åbergs med all sin magi. Jag gillar ändå konceptet med EN tävlingsdag istället för det evigt utdragna över flera dagar. Men 12 lopp på drygt fem timmar, det är lite som en lus på tjärsticka. 50 minuter mellan lopp 1 och 2. V75 börjar vid den lite oväntade tiden 19:10. Det är inte väldigt välfyllda lopp heller, men det är god sport, och blir säkert en trevlig kväll.

Jag har lite svårt att se Propulsion förlora Hugo Åbergs, har har sett för himla läcker ut i de senaste starterna.

Onsdag är Mantorps dag.
V86, Kjell P Dahlströms minne, BC-lopp. Tyvärr har Kjell P:s lopp samlat blott sex anmälda eftersom det ånyo är ett femåringslopp man kör för de allra bästa i en kull som redan mött varandra många gånger.

Torsdag och Umåket får köra lunchtravet.
Visby har tävlingar med första start 17:30, medan Åby tar hand om V64 i sitt arrangemang med en sen ”grillnatt” där första loppet går 19:00.

Fredag och Vaggeryd får köra lunchtravet.
Sedan är det V64 från Gävle, och två saxbanor i form av Örebro och Skellefteå.

Lördag börjar med breddtrav från Jägersro på förmiddagen.
Sedan är Rättvik värd för Sommartravets final med V75. Just det loppet är lite roligt eftersom hästar som sällan eller aldrig möter varandra nu står där. På start står några med 300 tusen på kontot, 40 meter bakom står On Track Piraten med 16 miljoner insprunget.
På kvällen kör Bergsåker sin Montédag med bara montélopp. Anmälningarna är just klara, och det blev hyfsat fullt i loppen.

Söndagen erbjuder först breddtrav från Dannero.
Romme tar sedan hand om GS75 där det körs uttagningar till korta E3. Det kan bli fina lopp.

Bojkott?
Bland spelarna jäser det mer än vanligt om utrustningsinformation som blir fel. En del talar om bojkott, men ärligt talat är det nog inte tillräckligt många som kommer bojkotta spelandet för att det skall märkas. Tvärtom är det väl som att om många initierade spelare avstår så lämnas ett enormt smörgåsbord till andra att plocka åt sig av. V75 är ju inte ett nationellt spel.

Bland många tränare finns det ändå en vilja att göra rätt, och jag tror att de som idag tar lätt på det här kan fås att förstå om man tar en lugn och sansad diskussion. Jag är heller inte så mycket för att ”hänga” amatörer som blivit uppringda när de egentligen håller på med annat och i hastigheten inte tänkt på att man kanske skall testa något nytt i den där starten om några dagar. Det är skillnad på dem som ger tre intervjuer per kvart, och dem som ger tre intervjuer per år.

Däremot kommer jag aldrig acceptera att man ger uppenbart felaktig information i det som enligt reglementet skall rapporteras. Det finns ju en rad regler inom travets bestraffningar att upprepade felaktigheter bestraffas hårdare som man skulle kunna tillämpa, för att slippa uppfinna något nytt.

Ymnighet
Det är ganska mycket som händer i travets värld just nu. I helgen var det Kungstravet i Finland, det var uttagningar till kallblodskriteriet, det var kval till tyska derbyt, Norge hade stortrav med pokallöp. Evenemang som vid andra tider på året skulle kunna få mig att skriva massor, men som nu i denna enorma excess av stora lopp får sammanfattas i ett par meningar.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.