Korta notiser per den 30:e April 2018

Det märks att det är säsongen för travet börjar komma igång nu, för det är massor av mindre banor som tävlar. Ändå är det fortfarande lite glest i startlistorna här och var. Snart sagt alla som kommer runt utan att bli diskade vinner prispengar.

Veckans trav

Det är en stökig vecka med tre V75-omgångar, trots att finska storloppet Finlandia Ajo inte körs som V75-omgång.

 Måndag har lunchtrav från Halmstad, Mantorp är huvudbana på kvällen och Färjestad saxbana.

Tisdag bjuder på V75 från Bergsåker med bland annat Assar Engbloms lopp. Första start 12:45 och V75 börjar 14:30. Undertecknad har aviserat för familjen att jag ämnar bege mig dit.
mål kör någon slags ”tidig kväll” med första start 16:55.

Onsdag har Xpresstrav på Solvalla och Jägersro. Galoppen tar hand om lunchen.

Torsdag erbjuder lunchtrav från Skellefteå och på kvällen har Åby tävlingar.

Fredag har lunchtrav med V65 från Axevalla. På kvällen är Kalmar huvudbana och Rättvik är saxbana.

Lördag innebär V75 från Örebro med långloppet Örebro Intl som huvudnummer. Innan dess har vi sett breddtrav från Jägersro och Solänget. Kvällen tar Gävle hand om med ”Saturday Night Live” där det spelas V65. Det körs också Finlandia Ajo på Vermo under dagen.

Söndag har extra V75 från Biri i Norge som alltså blir den tredje V75:an denna vecka. V75 startar 14:30. Hagmyren och Årjäng har breddlopp med start 11:00 och Visby får prova på att köra ”tidig kväll” med första start 16:55.

Elitloppet
Det närmar sig Elitloppet också. Ringostarr Treb bjöds in efter sin övertygande seger i Olympiatravet. Sedan tidigare är också Bold Eagle och Propulsion inbjudna. Uza Josselyn är inbjuden, liksom Maori Time och Readly Express. För Maori Time kom det oroväckande nyheter om misstänkt hjärtflimmer under helgen. Readly Express har inte startat sedan Prix d’Amerique och är ännu inte anmäld någonstans. Anders Malmrot står alltså med fyra relativt säkra deltagare, två lite osäkra och minst tio lediga platser.

Rekommenderade spel
Första veckan med en del rekommenderade spel till fasta odds har börjat bra. 16 spel och lika många insatser har gett drygt 29 insatser tillbaka. Nu har jag uteslutande rekommenderat platssspel, men en snabb koll visar att spel på vinnare hade gett liknande återbäring, även om jag knappast skulle jagat en del verkliga högoddsare då. Däreot ger det högre varians, och jag ogillar sådant om jag inte för vädigt bra betalt för det. I ärlighetens namn så har den som spelat på ATG inte fått väldigt mycket sämre återbäring heller, men en del platspotter där är små och man är också väldigt beroende av vilka andra som placerar sig där. Variansen ökar.

Har också noterat att Bet365 släpper sina odds väldigt sent till vissa tävlingar, framför allt lunchtrav. Jag vill påstå att de kommer så sent att de tappar spel på det.Och då är ju arbetet med att sätta oddsen förgäves.

Storloppen
Storloppstabellen är uppdaterad och i toppen tronar Ringostarr Treb. Sju hästar har så här långt lagt beslag på 80% av prispengarna i dessa lopp.

Gav det rätt betalt
Vaggeryd GS75
Förväntat antal rätta rader: 269
Antal rätta rader: 334

Speltips
Halmstad V4
V4-1: 1, 3, 4, 5, 6
V4-2: 3 Bird Parker
V4-3: 5, 7
V4-4: 2, 3, 4, 5, 8, 9, 10, 11, 12, 13
100 rader, 200 kronor.

Gårdagens hjälte
Från sitt besvärliga spår hamnade Mill Stargirl bland de sista iväg. Kusken Stefan Söderkvist gav henne en spårsnål resa loppet gick ganska fort. Hon kom i mål som oplacerad, men med ett nytt rekord på 14,2ak. Hon gjorde sitt bästa.

Dagens hjälte
Dagens hjälte heter Chatman. Han är 12 år och tävlar nu på sitt sista år. Han föddes upp av bl.a. Lars Tybeck som ägt hästen och tränat den under stora delar av sitt liv, även om han då och då fått lite hjälp. Det var t.ex. Per Fromell som såg tll att det blev premielopp som tvååring. Sedan kvalade han som treåring, men kom inte till start då. Det blev därför nytt kval som fyraåring i regi Juhani Partanen. Sedan vann hann i sin första start. Det måste vara underbart som hästägare att få uppleva det.

Chatman var ingen stjärna, men han har tävlat på och då och då har han segrat. På senare år mest i mer blygsamma lopp, men en seger är alltid en seger. Sedan 2014 är Chatman leasad och tränad av Malin Hurtig. En gång i sitt liv har han provat på V75, men slutade då oplacerad. Chatman verkar dock fortfarande som 12-åring ha kvar glädjen att tävla. Till kvällen start på Mantorp kommer han med raden 3-1-5-5-5. På 115 starter har han skrapat ihop knappt en halv miljon, och alla pengar har vunnits med skor på hovarna. Det är ett grundtips att det blir balansen ikväll också när han startar på Mantorp.

Ha en trevlig Valborg allesammans!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.