Korta notiser per den 2:a September

Igår var det den 1:a September. I Sverige kördes trav på Dannero (lunch), Örebro (V64) och Skellefteå (sax). Största skrällen igår var Stefan Edin som på Dannero satte dit Iamsexyandiknowit till 23,70. Stefan segrade för övrigt dubbelt igår, vann också med Candy R.S. och den totala årsskörden av segrar ökade till 11.

Mest framgångsrik var utan tvekan Ove A Lindqvist. Han började med att köra åtta lopp på Danneros lunchtrav. Det resulterade i en seger. Sedan satte sig Ove i bilen och körde de 32 milen upp till Skellefteå. Om man kör enligt hastighetsbegränsningarna så tar det 3 timmar och 43 minuter, och då kan han ju rent teoretiskt ha klivit ur bilen och satt sig i sulkyn för att defilera till det första loppet han körde.

Den transporten taggade dock Ove så mycket att det blev hela fyra segrar på Skelleftetravet. Totalt fem segrar i Norrland inbringade hela 100.000kr i prispengar. Hur norrländska hyrkuskar får ihop ekonomin är en gåta, det är ju inte alla dagar som ger fem segrar.

En tanke: Det här med att kuskarna far fram på vägarna för att hinna mellan tävlingar, när kommer det leda till en tragedi?

Från vinstlistorna konstaterar vi att en svensk spelare satte V64 med tre spikar. Hade lämnat in sin rad 100 gånger och spelade endast V6. Det gav en bra bit över 600.000kr i vinst. Sedan var det som vanligt Belgien och Finland som vann mest, det var ju jackpot. Belgien norpade åt sig c:a 180.000kr enbart på högvinster, Finland plockade åt sig 1,2 miljoner via högvinster.

Jag har frågat ATG om de gör kontroll av att de utländska spelarna inte överskrider det högsta tillåtna antalet system, men de har inte svarat på frågan. Jag får väl bussa lotteriinspektionen på dem. De kan ju sätta fingret på avstängningsknappen om ATG inte svarar dem…

Från busligan konstateras att de högsta böterna igår var tre lappar på vardera 1.500kr. En gick till Kent Knutsson för en drivningsförseelse på en häst som slutade åtta… Två gick till tränare som glömt hästpasset hemma. Jag undrar fortfarande varför ett glömt hästpass skall vara så dyrt när det mesta övriga på banan är så billigt?

Från gårdagen minns vi annars mest Matteus Lillieborgs intervju med Stefan Hultman. Vilken genomvidrig sjukdom han drabbats av. Det måste vara tungt att se allt man byggt upp rasa samman, allt medan man sitter/ligger, inte kan se något, inte kan prata, inte röra sig, men vara fullt klar i huvudet. Och så den långa vägen tillbaka. Att med käpp lyckas gå till brevlådan såg han som ett framsteg, och jag hoppas att han får många rejält stora framsteg framöver nu.

Idag startar Överste Scoop i V65-3 på Jägersro. Han är sju år, valack och har startat 41 gånger i sitt liv och tjänat 78.000. Han har aldrig segrat. Fyra stycken tredjeplatser är det bästa i resultatväg. Idag möter han bland annat inte mindre än sex stycken treåringar över lång distans från spår 5. Efter en årslång formtopp där han lyckades tjäna pengar 16 starter i rad utan att vara bättre än trea, så har det kommit några plumpar igen på slutet. André Eklund skall köra hästen som vi idag utser till Dagens Breddhjälte, och Claes Bengtsson är den tålmodige tränaren

Jägersro har Derbyhelg och kör trav i dagarna tre. 34 lopp på tre dagar. Väderprognoserna skvallrar om mulet, en och annan regnskur, och på söndag eftermiddag mer rejält regn. Men ganska trevliga temperaturer. Jag noterade i programmet att man har en smårolig variant på entré. Entrén kostar 150kr vardera både lördag och söndag , men om man har ATG-kort, är kund hos Casino Cosmopol eller har köpt en V75-andel hos ombud för minst 100kr, så kostar det 75kr. Och på söndagen, derbydagen, har man med ICA som sponsor fått till att har man ICA-kort går två personer in gratis. Det finns med andra ord ingen anledning för skåningarna att inte åka till banan och se Readly Express vinna Derbyt.

 

1 tanke på “Korta notiser per den 2:a September”

  1. Li utreder inte den typen av avtalsbrott på ATG; det ligger inte inom Li uppdrag påstås det. ATG problem att kontrollera utländskt spel, och ATG lägger i sin tur ansvaret på utländsk samarbetspartner. Ungefär som ST gör med alla problematiska fall, ansvaret är någon annans.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.