Korta notiser per den 2:a Juli

… Hans-Owe Sundberg vann tre lopp på Solvalla igår, av tre möjliga. Han hann med en fjärde start på Eskilstuna på kvällen, det renderade i en andraplats. Andraplatsen gav dagens största prischeck. Hans-Owe har 13 starthästar på träningslistan (och nästan lika många unghästar). 66 år ung håller han högsta kvalitet och tänker på framtiden.

… Ulf Ohlsson vann två lopp på Solvalla, och två på Eskilstuna. I förrgår vann han fem lopp på Bollnäs. Segerprocenten i år är 18.

… Örjan Kihlström vann tre lopp på Eskilstuna igår, alla inom V64. En bra dag på jobbet.

… De tio kuskar som vunnit flest V75-lopp under första halvåret i år har tillsammans ett snitt på 4,5 vunna V75-lopp i veckan. Några extra V75 har vi ju sett, men siffrorna är imponerande. Kvartetten Örjan, Björn, Johnny och Erik vinner tillsammans tre V75-lopp i veckan i snitt.

… ett 20-tal tränare dominerar de flesta topplistor. De 20 mest framgångsrika tränarna har tillsammans över 2000 hästar på sina träningslistor, det är nästan en fjärdedel av alla proffstränade hästar.

… den tränare som har minst antal hästar på träningslistan av dem i toppen är Öystein Tjomsland. 35 hästar på svenska listan, nästan bara kallblod. 185 starter, 53 segrar har det lilla stallet åstadkommit.

… spelare som spelat via bingoal.be och fintoto.fi tog en fjärdedel av sexrättspotten vid V64-tävlingarna igår. Det var jackpott, och med spel på endast V6 fick de med sig dessa pengar. Jackpott på måndag igen, och vi vet redan hur det kommer se ut.

… i avdelningen ”trav är bara på kul” så har nu en Vinnie-låt lanserats. Tydligen skriven av Thomas G-son, men det är väl tveksamt om denna ens skulle ha platsat i Mello. Hur stor andel av nya spelare hos ATG är det som angivit att Vinnie-reklamen lockat dem att ”bli medlem” på ATG?

… banveterinär Anders Bergquist är åter i blåsväder. Han polisanmäler aktiva på löpande band och inväntar inga rättsliga prövningar där emellan. Ser man till landet i stort så är det många lantbrukare som har fått problem med tillsynsmyndigheter om hur de sköter sina djur, där ribban tycks ha flyttats uppåt en bra bit. Jag blir inte väldigt förvånad om någon av de anmälningar som gjorts kommer att rendera i en fällande dom.

… dagens fynd på V75 kan vara Zahara Goj i avd 3, just nu 8%, och Talassio i avslutningen, just nu 6%.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.