Korta notiser per den 2:a December 2018

Namn på jackpottar
Jackpot, dubbeljackpot, trippeljackpot, superjackpot, megajackpot… Kärt barn har många namn, men för spelarna är det sannerligen inte lätt att hålla ordning på vad som är vad. De olika namnen har ingen korrelation med mängden pengar man kan vinna. ATG lägger sedan till vad de uppskattar att en högst eventuell ensam vinnare kanske kan vinna om omsättningsprognoser slår rätt, men det är en rätt usel konsumentupplysning.

Det här dribblandet mer termer och miljoner kanske tilltalar en klick turspelare som väljer mellan Bingolotten och en Harry Boy, men eftersom omsättningen nästan alltid blir väldigt ”korrekt” så tyder det på att de spelarna är av mycket marginell betydelse. V75 är ett spel för insatta spelare. Det är de som ökar sina insatser när det är jackpot, när oddsen att vinna är lite bättre. Och de ser igenom de flashiga namnen som reklambyrån tagit fram mot ett väl tilltaget arvode.

Tyvärr placerar det V75 i samma trista marknadsfack som Postkodlotteriet, Bingolotto och Trisslotter som ofta är och gräver i närheten av casinosajternas heltöntiga försök att marknadsföra sina olika ”spel”, marknadsföring som man inte riktigt vet om det är parodi eller på riktigt, för det är så abstrakt och långt ifrån en rationellt tänkande spelare.

Vad sägs om bara kalla det för ”Jackpot – med X miljoner extra att vinna”? Vi får väl hoppas att det rätt snart kommer en del riktlinjer för hur marknadsföringen skall se ut i den nya spellagstiftningen. Jag hoppas att grannyror, stjärnregn, superjackpot och andra fantasifulla namn måste åtföljas av tydlighet över vad som är ett erbjudande, vad som är extra utöver vinstplanen, för spelarna. Konsumentupplysning helt enkelt.

Om hästägare skulle löneförhandla
I Sverige har man ivrigt debatterat en ung hockeyspelares försök att få ett NHL-kontrakt på den nivå som andra spelare med hans meriter brukar få. När han inte ville pruta sina krav från motsvarande 73 miljoner svenska kronor till 59 miljoner per år har han kallats girig, dum och en rad andra förklenande omdömen. Det är otroligt många som med ens blev experter på NHL:s lönebildningsprocess.

Skall vi börja använda samma system i travet kommer Anders Malmrot då få ha följande diskussioner inför Elitloppet nästa år:

”Men för tusan Anders, du har ju redan mer pengar än du kan räkna till. Om Cruzado dela Noche vinner Elitloppet blir förstapriset 2 miljoner. Äran räcker väl mer än väl för dig?”

”Micke, din häst är ju varken ung eller lovande längre. Den skall vara glad att den får vara med. Som amatör har du inte så höga omkostnader heller. Om Spitcam Jubb vinner Elitloppet är förstapriset bara en halv miljon. Men jag kan tipsa om att det är 900 000 i Harper Hanovers dagen innan, och med den unika dubbeln blir det ju en del pengar i alla fall.”

”Vadå SJU miljoner!? Jag kan väl inte rå för att hästarna på din auktion där nere Skåne blir så förbannat dyra att ni inte har råd med dem annars. Dante Boko får 3 miljoner om han vinner Elitloppet, inte mer!”

Amatörframgångar
Första V75-avdelningen igår gick till amatörtränade Candy La Marc som Lars Marcussen tränar. Den segern var värd 150 000kr.
Andra V75-avdelningen gick till Viktoria Selitskas ögonsten Aquamarin som vann Klass II-loppet, och 125 000kr.
Sjätte V75-avdelningen lade David Källbergs Speedy Foxy Vicane vantarna på. Hon går från klarhet till klarhet i något som är vackert som en saga. 150 000kr var den segern värd.
Tre amatörsegrar på V75 är precis som det skall vara. Det är där pengarna finns, det är dit man skall sträva.

I fredags på Romme luftade Magnus Träff sin Queer Fish och det blev seger. 40 000kr in. I loppet efter var det Susanne Österbergs Aramis Amok som skrällde till lite och vann 35 000kr.

I Torsdags gjorde Dennis Palmqvist sin sista start som amatör när Tayson Bi vann på Gävletravet och tjänade 35 000kr. (Och igår gjorde Dennis sin första start som proffstränare på Bollnäs, och vann där också).
Christian Riedls Alvena Valva tyckte också att det var en bra dag, och vann sitt lopp med 30 000kr i förstapris.

Gratulationer till alla, och jag gillar verkligen att se att så många amatörer tar för sig av priskakan.

För övrigt anser jag att V75 bör starta 14:30

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.