Korta notiser per den 29:e September 2018

Otur när man tänker
Min  fru har en tröja med texten: ”Jag är inte dum, jag har bara otur när jag tänker”. Precis så känns det med ATG och deras jackpot-tänkande. Från början skulle ju inte Norge vara med och spela till den 10:e November. Därför skulle de ta hem eventuella jackpottar till Norge igen i de potter där de deltar, som förra veckans unionstrav på Färjestad.

Sedan har det ju blivit jackpot på fem rätt två veckor i rad, och då ville Norge nog ändå vara med. Inte för att svenska spelare skall registrera sig, utan för att det här kan bli den största jackpotten som någonsin skapats på hästspel. Så här skriver de i sitt pressmeddelande:
” – Norsk Rikstoto har hatt utbetalinger i V75 på mer enn 40 millioner kroner flere ganger, og svenske ATG har vært oppe i en gevinst på 65 millioner, men nå kan det være mulig å bryte 100-millioners-grensen. Den totale premiepotten som spillerne skal fordele kan komme opp i gedigne 150 millioner kroner, sier kommersiell direktør Carl Fredrik Stenstrøm i Norsk Rikstoto.”

Nåväl, man skall ta vara på möjligheterna, gilla läget, ta emot passningar och alla andra klyschor. Så Norge kommer nu dels att stoppa in sina kommande jackpottar fram till denna ”tidernas jackpot” i den gemensamma potten. De kommer också att låta pengarna från i lördags gå in i potten. Däremot så betalar de inte in sin jackpot de hade på sitt V75-spel den 15:e September, då vi i Sverige hade V75 på Hagmyren och spelarna fick avstå strax över 20 miljoner. Det var här oturen i tänkandet kom in i bilden.

2 481 416NOK stoppade norska Rikstoto den 15:e Septembet in i sin Jokerpott eftersom det blev jackpot på det norska V75-spelet. Det är i förhållande till allt runt omkring inte några väldiga pengar, så det är inte på något sätt orimligt att Norge betalar in de pengarna också, för att de får möjlighet att spela om pengar som de annars bara kan drömma om. Det måste bli ett slut på det här att ATG ser innestående potter som sina pengar, som de kan göra lite vad de vill med. Det är spelarnas pengar, och i spel är det alltid viktigt att villkoren för insatserna är lika. Att svenska spelare blir sittande med svarte Petter gång efter gång är inte förenligt med det goda konsumentskydd som politikerna har talat sig så varma om inom spelpolitiken.

Propositionsförändringar
För att det verkligen skall bli tidernas jackpot den 10:e November föreslår jag lite korrigeringar i propositionerna under Oktober:

  • Spårval sker efter att spelet stängt. Den med högst spelprocent väljer spår först, och därefter i fallande ordning så att den med lägst spelprocent väljer sist.
  • Om någon häst har 20% högre spelprocent än någon annan, startar denne 20m före de andra. Vid 40% högre spelprocent startar man 40m före de andra, osv.
  • Segrare av Grupp 1-lopp får också 20m tillgodo för varje seger de tagit.

För att alla spelare skall tycka det är roligt att spela V75 kommer diskvalificerade hästar att räknas som strukna, och spelarna får istället in reserver. Allt detta för att skapa tidernas jackpot.

Dagens spel
En femling platsspel på travet kanske, med fasta odds.
Kvintetten Exclamation Mark – O´man Flax – Toddler – Carabinieri – Antonio Tabac känner ju inte omöjligt. Ger strax över 19 gånger på Unibet, strax under 19 gånger på Bet365 och precis över 19,5 gång på Legolas fasta odds. Oddsen kan komma att förändras under dagens lopp.

I Premier League har lagen som skall spela alla ligor rätt så hektiskt nu. I veckan var det nationell cup, och idag är det åter hårda matcher i ligan. Manchester United åkte ur cupen mot Derby, och är revanschsugna nu. Unibets 2,02 borta mot West Ham är ett bra odds.

I allsvenskan skall Norrköping bortabesegra Sirius. Det gör man 3 gånger av 4 när man slåss om det allsvenska guldet, och 1,68 i odds är bra.

SHL ger matchen Skellefteå som börjat bra och stabilt mot tabellens nästjumbo HV71. Det borde bli en säker seger och oddset 1,95 är fint.

I Serie A är det derby mellan Lazio och Roma, toppmatch mellan Juventus och Napoli, men jag hittade ett bjudodds i matchen Inter – Cagliari. Borde vara 1,15 – 1,20 någonstans, men oddset nu på morgonen är hela 1,32 på Interseger.

I La Liga är det Madrid-derby. Real mot Athletico. Tabelltvåan mot trean. Jag tror Real visar sin storhet och kör över sina rivaler. De är numret större på alla positioner. 2,15 i odds känns bra.

Lycka till med dagens spel.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.