Korta notiser per den 28:e September

På ATG.se håller man just nu på och gör de sista betatesterna av en ny flashfri spelare. Lansering inom någon vecka. De behöver hjälp med att kolla så att allt fungerar. Du kan testa genom att skriva in www.atg.se?newplayer=1  i webläsaren. Gillar du den inte kan då sedan slå in www.atg.se?newplayer=0 så ändras det tillbaka. Finner du några buggar, så rapportera snabbt till ATG.

Det blev lite diskussion igår om publiken. Man kan inte bara söka ny publik, man måste ge sina trogna besökare lite godis också. Jag tycker kanske man kunde låta folk köpa klippkort där man får x besök för en rimlig summa. Klippkort som också gäller när det är ”stortrav”, men som kostar som ett klipp till vardagstravet.

Andra tycker att man gärna får försöka satsa lite också då det inte är V75. ”Torskbångslotterier”, signerade tröjor och liknande välkomnas även vanliga dagar, hälsar några. Och nog borde väl trogna besökare kunna boka bord till populära dagar före alla andra?

Ingvarsson & Persson har ju en hemsida där de mycket kunnigt plockar fram nyheter om trav. Mest av allt gillar jag deras podcast. Den firade 20 avsnitt nu i veckan, och jag gillar att höra alla anekdoter från travsveriges alla hörn och tider.

V64 igår hade två rätta lappar när det var klart. En av dem från Finland som lirat V6. 2,9 miljoner till Finland. Min misstro mot att de spelar enligt de regler som ATG satt upp är stor. Det är ju inte så lite ironiskt att att ATG har satt upp begränsande regler för hur man får spela, i syfte att skydda sig från stora utländska spelsyndikat, men reglerna appliceras endast på svenska spelare. Var lite mer öppna och transparenta istället, i längden kommer ATG vinna på att alla får spela med lika villkor.

Banan på Solvalla är för ojämn vid 2140-lopp så vingarna skakar på den nya startbilen. Det justerar man på bilen, inte genom att jämna till banan…

Apropå startbilar så såg jag i lopparkivet från Visby den 17:e September, lopp 3, att man där har något som kan kallas för omvänd vinkling på startvingen. Kika själva så får ni se.

Admir Zukanovic var lite gramse på Axevalla och deras gästboxar igår. En stor vass plåtbit, 20x40cm, var deformerad och stack ut från inredningen. Det är inte bara startbilar som behöver renoveras, också gäststallarna skulle må bra av lite översyn.

Stollen som under anonym pseudonym skickar minst sagt ilskna brev till travtränare och kuskar runt om i landet får nu mer uppmärksamhet och fyller sitt ego.

För gårdagens hjälte, Gosab Blues, blev det inga framgångar igår.

Dagens hjälte är en häst som heter Relay Runner. Hon är 9 år gammal och gick premielopp som tvååring. Kvalades in som treåring, och hann med att starta en gång innan året tog slut. Det blev några starter som fyraåring också, innan man gav upp, då. Hästen kvalade igen som åttaåring, blev godkänd på 22,5 med galopp. Lyckades dock bli diskad i comebackstarten, och då det fanns två d i raden, även om de var fyra år gamla, så blev det ett nytt kvallopp.

Men sedan har det gått lite bättre, och i senaste starten togs karriärens första seger, om än i ett P21-lopp med 5.000kr i förstapris. Ikväll är det Bergsåker och V4-3 som gäller. Kort distans, spår 11. Pengar är en framgång.

2 tankar på “Korta notiser per den 28:e September”

  1. Ingvarsson@Persson@Kolgjini borde väl vara namnet på den sidan.
    Sverige saknar en travsida med journalister som inte sitter i knät på olika tränare.

    • Jag vet inte om man sitter så väldigt i knät på Kolgjini? Sverige är trots allt ett litet land, och jag tror det är svårt att hitta en travjournalist som inte är lite mer kompis med någon aktiv jämfört med de andra.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.