Korta notiser per den 28:e Juni 2018

Fotboll vs Trav
Tittarsiffrorna för de svenska matcherna i Fotbolls-VM har varit fantastiska. Det är av en storlek i klass med Kalle Anka på julafton eller när Carola vann schlagerfestivalen med Främling. Och igår var det dags igen, samtidigt som Åmål skulle få sin dag av berömelse i det svenska travprogrammet.

Jämfört med förra året så kostade det 1 500 personer i publiken, och totalomsättningen sjönk med 5,5Mkr. På Tisdag spelar Sverige åttondelsfinal mot Schweiz (och i världen undrar folk hur man kan få spela mot sig själv) som krockar hårt med Solvallas Margaretalopp. Hinner Malmrot ordna med storbildsskärm och billig öl till på Tisdag och därmed få till rekordpublik?

Amatördominans
På Åmålstravet igår var det fyra amatörtränade hästar som vann inom V86-spelet. Totalt sett vann amatörtränade hästar igår på Åmål 495 700kr i prispengar, femhundringarna för oplacerade oräknat. Det är väldigt mycket mer pengar än vad man tävlar om totalt på Bollnäs breddloppsdag ikväll. Jag tycker inte det är så där överdrivet ”hejsan-hoppsan-roligt” med flera hundra anmälningar till en breddloppsdag samtidigt som det är jättesvårt att att fylla lopp där man tävlar om de högsta prispengarna någonsin i hela det svenska travets historia. När främst amatörtränare avstår från att vara med och tävla om det smörgåsbord av prispengar som jobbats fram så är något fel. Åmål igår visade med all önskvärd tydlighet att det inte är så himla omöjligt att räcka till och ta del av slantarna.

Presentkort
ST med Hörnberg i spetsen jobbar på, och igår kom det fram att chefen för försäljning och marknad slutat. Då kanske det kan komma in lite nytänk där. Något jag verkligen saknar är ”presentkort” på trav som gäller överallt. Ett kort man kan ge till vem som helst, värt t.ex. 250kr, och som vederbörande kan betala entré, köpa ett program och äta något med. Går man på V75 blir det en korv man äter, går man på breddtrav kan man äta buffé.

Ett presntkort som är enkelt att köpa på nätet och ge till sina anställda i sommargåva, lotta ut i tävlingar, ge bort på fars dag, tacka grannen med för att han klippte gräsmattan eller vad man nu har för anledning. Mycket mindre ”krusidulligt” än idag. Jag tror travet behöver tänka mer på hur dagens turism växer fram, med lågprisflyg, Airbnb, Über, Onlinepizza, appar och merparten av ens liv involverar mobiltelefonen.

Gav det rätt betalt?
Åmål V86
Förväntat antal rätta rader: 35
Antal rätta rader: 28

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.