Korta notiser per den 27:e September

Kriteriet på söndagen samlade nästan 1500 färre i publiken än vad V75-finalerna på lördagen gjorde. TV-sändningen på söndagen samlade 60.000 huvuden, mot 104.000 + 201.000 på lördagen. Det här med att ”gömma undan” kriteriet på söndagen, istället för att visa upp det på lördagen inför en stor publik, är det egentligen en så bra idé?

V64 på Halmstad igår gav ett världsrekord i ett lopp med 30.000kr till vinnaren. Det var 4-årige Toddler som satte världsrekord i sin ålderskategori på distansen 3140m med voltstart på 1000m-bana. 1.14,4 lyder det på.

Det blev så klart jackpot på V64, trots att bara EN favorit vann igår. En tusenlapp till dem som hittade alla, och 23 spänn för dem som hade fem rätt. Iskall spelform.

Torbjörn Jansson är minst sagt sur på ST. Efter att ha varit i gränslandet mellan om hästens behandling fortfarande var inom karenstiden så avstod han till sist från att anmäla. Då fick han sju dagars anmälningsförbud för att inte ha deltagit i finalerna. Den regeln låter som om den var från en Kafka-roman.

Såg någon tweet igår från någon som var sur på trängselskatterna i trafiken. Fick en idé om att travet kanske borde prova omvänd trängselskatt på en del tävlingsdagar då man vill ha mer publik. Ge alla som kommer en slant. Jag vet inte vad som behövs, men 20kr kontant i näven för att gå på trav kanske kan locka en del. Eller behövs det en 50-lapp? Det kan ställas mot vilken annan marknadsföring som behövs för att locka folk, och vad den kostar.  1000 personer som får 20kr kostar 20.000kr. Det får man inte vansinnigt mycket annonsutrymme för i lokalpressen.

Vi har ju en del dagar då publiken är lite svårflörtad. Xpress-onsdagarna är välkända. Saxtravet på Mantorp igår kväll lockade 644 personer, de aktiva och personalen inräknad. Breddtravet lockar heller ingen publik och kvällstravet på lördagar kunde sannerligen också må bra av fler själar.

Jag är övertygad om att de slantar de får kommer att spenderas, och mer därtill.

Gårdagens hjälte, Capello Bob knep sista slanten igår. En slant som för övrigt var 7000kr.

Dagens hjälte är Gosab Blues som startar i V64-3 på Axevalla ikväll. Där skall han göra sitt livs 132:a start i sitt 11-åriga liv, som hittills renderat 12 segrar och knappt 900.000kr. Den största prischecken som han vunnit var på 50.000kr en novemberdag på Färjestad 2014 då han gav drygt 75 gånger pengarna. Tidigare på våren 2014 vann han till 69 gånger, så om han har några trogna supportrar bland spelarna så har han varit lönsam för dem.

Gosab Blues har i alla fall trogna suportrar i form av Gunnar och Kate Svahn som fött upp honom, som äger honom och som tränar honom.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.