Korta notiser per den 27:e Januari 2019

Speedy Foxy Vicane
Speedy Foxy Vicane, vi har fått lära oss det namnet. Den lilla tränaren David Källgren, stoet som enligt alla borde stå i avelsboxen vid det här laget. Men hon har vunnit lopp, tjänat fina pengar och igår vann hon gulddivisionen. Hon är en av de mer udda stammade hästarna som tävlar i Sverige. Far är den tyska hingsten Chouchou des dames, farfar den mycket okända Call Upon, som väl mest fick betäcka för att han i alla fall hade Valley Victory som pappa. Mamma är Speedy Vicane. Kvalade med galopp, men blev godkänd. Hoppade bort sig och blev diskad för galopp i debuten. Var totalt oregerlig i starten därpå, ströks och ådömdes kval. Ett kval där den inte blev godkänd, och sedan var karriären över. Morfar till Speedy Foxy Vicane är Vicar Oostwyck, som sprang in 188 000 och inte har lämnat en enda miljonär. Han är i sin tur efter Star Performer… Det är inte så att den här stamtavlan innehåller de namn som uppfödare och uinghästköpare brukar leta efter.

Men det vet inte hästen om. Hon springer, och är väldigt ofta snabbast av dem alla i alla fall.

Prix d’Amerique
Idag vänder vi blickarna mot Paris. Bollnäs får ursäkta, men den som kom på att det skulle vara extra V75 denna dag enkom för att det är lönehelg såg verkligen inte någon stor sport och månghövdad publik framför sig.

Prix d’Amerique går som lopp 5, klockan 16:05. Bookisarna har ganska olika åsikter om deltagarnas chanser, och för den som tror på någon känns det inte helt otroligt att man idag kan göra ordentliga oddsfynd innan de börjar synkronisera sina odds. Eridan står t.ex. i 65x hos Unibet, men hela 150x hos Svenska Spel. Å andra sidan har Svenska Spel bara 15x på Davidson du Pont, medan Unibet erbjuder 22x. Readly Express ger 4,25 hos Svenska Spel, men 3,50 hos Unibet.

Vem jag tror vinner? Jag tror Bold Eagle vinner det här.
Vem jag hoppas vinner? Det vore så roligt om Propulsion fick vinna det här.
Vem som är mest spelvärd? Jag tycker Bird Parker är en mycket underskattad häst, och 20x på honom känns bra.

Alldeles oavsett så kommer det finnas plats i medvetandet för den häst som vinner, att vinna PdA är en garanti för att för alltid vara inskriven i travhistorien.

Sport idag:
Längdskidåkarna håller till i Ulricehamn och kör idag stafetter.
Skidskyttarna är i Antholz och kör masstart idag .
De alpina damerna kör Super G i Garmish Partenkirchen.
De alpina damerna kör också Super G, men i Kitzbühl.
På TV kan man också se t.ex. hästhoppning från Amsterdam och rally från Monte Carlo.

I Handbolls-VM skall segraren koras, det är final mellan Danmark och Norge. Frankrike och Tyskland spelar om bronset.

Fotbollen bjuder på lite engelsk FA-cup, en hel del matcher från italienska Serie A, spanska La Liga, tyska Bundesliga och franska Ligue 1.

Det är någon basketmatch, ett par matcher i Bandy-VM, innebandymatcher.

Bollnäs har inte bara Prix d’Amerique som konkurrent om spelarnas och tittarnas intresse idag.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.