Korta notiser per den 26:e Maj 2018

Spel under loppet
ATG berättade igår på en presskonferens att de skall testa spel under loppen. Ända fram till 100 kvar skall man kunna spela vinnare med fasta odds baserat på vad som hänt i loppet. Det är ett mycket teknikintensivt spel som kräver att positionssystemet fungerar och att spelarna ser loppet med i princip ingen fördröjning alls. Det kräver också bilder så att man fasktiskt ser vad som händer i fältet.

Som spelare ser jag stora fördelar med att kunna ta bort risk i form av startgalopper eller toköppningar, men jag antar att oddsen blir därefter. Det är kul att se ATG satsa på något nytt och fräscht, något som tillhör framtiden. Vem hade t.ex. inte spelat Bold Eagle 700 kvar av förra årets Elitlopp? Eller Bold Eagle 100 kvar av årets Prix d’Amerique?

Elitloppshelgen är igång
Första dagen av Elitloppshelgen blev kanonbra. Det började med att Zidane Grif gav oss anledning att komma ihåg honom med en uppvisning. Han hade inte ens 50 000kr på kontot när han igår sprang 12,6a/2140 i fullkomlig spendid isolation. Ingen var i närheten av honom under hela loppet.

En gäst från Finland, Boadicea med Olli Koivunen tog hand om andra loppet och visade att det finns klass på hästarna på andra sidan viken också. De högst doterade loppen togs hand om My Tambourine Man med Nicklas Westerholm som tar för sig med för varje månad som går, och stoklassen av Aleppo Pine tränas av sto-mästaren Roger Walmann.

Sedan fick vi se en gotländsk amatör, Stefan Adman, som föder upp, äger och tränar sina hästar själv vinna ett lopp.  Den alltid sympatiska Patrik Fernlund vann amatörmatchen och i ungdomsloppet visade Alice Molin vad rutin betyder. Den första dagen var en provkarta på vad svenskt trav är, med allt från lopp i världsklass till den breda representationen, ungt och gammalt, under samma tävlingsdag.

Flygproblem
Igår flög de franska hästarna upp till Stockholm. Tyvärr var de problem med planet, så transporten blev försenad. En av hästarna, Carat Williams, mådde inte bra av väntan och tränaren fann för gott att inte lasta på honom på planet. Det är tråkigt, men också stort. Det är hästens hälsa som går i första hand. Om den inte mår bra, skall den naturligtvis inte ut och flyga. Den hade heller inte kunnat göra sig rättvisa i loppet. Därför var beslutet helt korrekt.

Idag har vi mycket att se fram emot.

Lopp 1
Vi börjar dagen med de tre Sweden Cup-försöken. 6 Blues D’Ourville verkar ha form med flera fina placeringar inkl en seger under året. Har han tagit flygresan bra så skall han räknas. 7 Sorbet provar det här i år, var ju tvåa i Harpers förra året. Skall räknas med chans. 4 Cash Hanover var positiv fyra i Copenhagen Cup och skall nog räknas med chans.

Lopp 2
I andra försöket tycker jag att det är en trio som utmärker sig. 3 Arazi Boko har skördat stora framgångar sedan han lämnade Sverige. 5 Bret Boko tillhör finska eliten, och det räcker en bit här. 6 Dupree var tvåa bakom Propulsion i genrepet, men slog de övriga.

Lopp 3
Jag tycker det här tredje heatet håller mycket högre klass än de två första heaten. Daniel Redén försökte ju prata sig varm för 1 Love Matters och Elitloppet. Det gick inte, men nu har han ju chansen att visa att han kanske skulle haft en plats. 4 Charrua Forlan har formen i topp, och kan överraska här. 5 Billie de Montfort kan, om flygresan inte sitter i benen idag, verkligen flytta på sig och har nog inte kommit hit för att agera utfyllnad i loppet.

Lopp 4
Det här tror jag vinns av någon från bakspår. 10 Vanity Bar är en italiensk segerstaplare som har formen i topp. 9 Gloria Web gör årsdebut, men Nurmos vet ju vad som krävs, så hästen är säkert i ordning. 12 Tropicana Ås minns ”alla” efter Ingves fatala felbeslut i senaste starten, och med en liknande prestation räcker det långt i den här klassen. Om 5 Alegra B kommer till ledningen så får de andra lov att vara bra för att ta ned henne.

Lopp 5
1 Disco Volante, spets och slut. Han har visat att han är huvudet högre än de andra i bronsdivisonen förut, och idag bör det vara likadant om inte starten i Gävle för en vecka sedan sitter i benen.

Lopp 6
4 Digital Performer tror jag vinner det här rätt så enkelt, men det finns en massa pengar att vinna om favoriten inte vinner, och det här är ganska ovanliga finaler med många hästar från utlandet med. De står rätt så billigt inne i vår lägsta klass, och därför skall man ta med 10 Gina Schermer, 1 Voyage d’Amour och 2 Bag’s Simoni som alla visat form och som kanske har mer kunnande än svenska hästar med samma kontosaldo.

Lopp 7
Sweden Cup-finalen

Lopp 8
Stoeliten, och 4 Double Exposure är kanske bara bäst, men väldigt stor favorit. 2 Ultra Bright är lika klar andrahandare liksom 6 Peace of Mind är tredjehandare. Men spelarkollektivet är nog rätt ute, även om jag drömmer lite om 5 Unrestricted efter ett överpacat lopp.

Lopp 9
Alla minns vi hur 5 Rose Mary tog sig till den här finalen, och hon har väl bra chans om det inte vore för det där med spår 5 och voltstart. 1 Equine Am kanske kan ta spets, och sedan försvara den? Jag tror man får strecka väldigt många i det här loppet för att känna sig säker på överlevnad.

Lopp 10
7 Coktail Fortuna ville några ha med i Elitloppet. En bra häst, men har nog med att vinna det här loppet. 4 Trinity Lux har formen, och ett bra läge här. Ett bra läge har inte 8 Master Crowe, men den kändes ändå lite på gång med formen senast på Vermo. Det finns utmanare till favoriten som måste vara bra för att vinna. Är man ute efter pengar finns det anledning att strecka några till.

Lopp 11
Hela veckan har vi hört om 11 Volnik du Kras. Men det är ju spår 11. Går det verkligen? Är han så jäkla bra? 10 Bandit Brick står också med bakspår. Jag tittar på 5 Floris Baldwin och 3 Atupem och tänker att de står rätt billigt inne i loppet, och har bra spår.

Lopp 12
Harper Hanovers Lopp. Efter strykningen av Carat Williams är 12 Call Me Keeper stor favorit. Han var tvåa i Örebro Intl. Jag har mycket stor respekt för Ulf Stenströmers beslut att starta 11 Handsome Brad här, och han gillar ju lite längre lopp. I mitt badkar har jag sett en riktig susare. 14 Heartbreaker V.S. är Björn Goops andrahäst i loppet, körs av Erik Adielsson. Han har lite i skymundan tjänat över en halv miljon på fyra starter i år och har formen i topp. Erik vet hur man vinner det här loppet.

Lopp 13
Epilogen, när alla är på väg hem. 11 Knox Hanover kommer med två raka, och skall räknas. 6 Umaticaya har ingen vacker rad, men har ju mött mycket värre än det här. För den som vill ha en tunn räddningsplanka säger jag 12 Clemenza Am.

Gav det rätt betalt?
V65 Solvalla
(1 270 102kr spelades som ”Endast V6”)
Förväntat antal rätta rader: 1 105
Antal rätta rader: 1 287

V5 Hagmyren
Förväntat antal rätta rader: 124
Antal rätta rader: 114

V64 Boden
(675 898kr spelades som ”Endast V6”)
Förväntat antal rätta rader: 17
Antal rätta rader: 39

Jag har inte koll på om det var någon betaltipstjänst som var rätt ute igår eller vad denna stora underbetalning beror på.

 

1 tanke på “Korta notiser per den 26:e Maj 2018”

  1. Hur kan Micke Nybrink ha 6 rätt när han ses system inte ger mer en 4rätt på ett spel som kosta 1050 kr ,full spelar han, en som undrar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.