Korta notiser per den 25:e November 2018

Kör loppen på utsatt tid!
ATG hade ånyo problem igår med att få sitt datasystem att hålla för allt nytt man stoppat in i det den senaste tiden. Det gjorde att man inte kunde logga in strax före spelstopp, och en hel massa spelare missade möjligheten att lämna in det system de suttit och knåpat med hela veckan. Och för dem som var inloggade så strulade det med att se spelkvitton.Man visste inte riktigt om man spelat eller inte. Många spelade därför dubbelt. Insättningar syntes inte, så var man inloggad men inte hade slantar på kontot spelade det ingen roll att man satte in, det gick inte att spela i alla fall.

Det kom en hel del krav på att loppen skulle skjutas fram, men det går så klart inte när hästarna till första avdelningen redan är i defileringsvolten. Det vore inte rätt. Även om det inträffat tidigare så anser jag att det är fel att de aktiva och publiken skall ta smällen för att datorerna inte hänger med på spelet. Då kostar det istället pengar, och kanske kommer någon i ST:s styrelse att vakna den dagen det blir 10 miljoner mindre netto från en V75-omgång till följd av att man lagt resurserna på att spelmissbrukare skall sitta och spela spel där gröna drakar med gula ögon skall uppträda i vissa mönster på skärmen som ger vinst. Allt ackompanjerat av psykedelisk musik och väl utprövade ljudeffekter som skall tilltala spelarna.

Svenska miljardärer vs afrikas fattiga flickor
Som om inte det vore nog så har man dessutom från ATG:s sida tyckt att det är OK att man skall kunna spela på sportspel hos dem, utan att betala en spänn till de idrottsmän som där nyttjas för spel. Idag kan man t.ex. hos de bolag som köper sina odds från Kambi (som ATG tecknat avtal med) spela på antalet mål som görs mellan Ghana och Mexico när deras U17-landslag för flickor möts. Jag hoppas vid gud att sådant inte dyker upp i ATG:s sportspel, för hur skall man kunna förklara sina krav på att miljardärer som äger hästar i Sverige skall ha en marknadsersättning från alla spelbolag, men inte flickorna som spelar fotboll? De pengar som ATG tjänar på flickorna skall miljardärerna också ha…

Konsumentskydd eller adminstrativt skydd?
Från ATG:s sida heter det i vanlig ordning efter ett haveri att man ”beklagar det inträffade”, därefter följer man upp med en kort harang om diverse klockslag och vad man anser har hänt, och så är det inte mer med det. Det hade kunnat vara en kommuniké från Leonid Bresjnevs stab när det begav sig om när nästa brödleverans skulle komma till butikerna med de långa köerna och de tomma hyllorna. Det hade kunnat vara ett nyhetstelegram från Nordkoreas nyhetsbyrå om att den store efterträdaren idag för första gången provat stavhopp och krossat världsrekordet genom att hoppa sju mete. Är man så jävla dum så man spelar hos ATG får man finna sig i att sådant här händer ibland, verkar de resonera.

Om en månad och sex dagar kommer som bekant en ny spellagstiftning att träda ikraft. Förutom att ATG får konkurrens får Sveriges onödigaste myndighet, Lotteriinspektionen, en ny roll där de kanske kan göra lite nytta. Från att mest arkiverat papper och sammanställt statistik så får de helt plötsligt ansvaret för alla spellicenser. De har ju tidigare delats ut av regeringen och att en tjänsteman på lotteriinspektionen skall sätta sig upp mot regeringen har varit ganska lönlöst, därav det uddlösa i myndighetens arbete.

Nu skall man dessutom se till att det finns ett konsumentskydd. Om man hårddrar det så är det rimligt att man indivuellt får lov att beakta varje konsuments reklamation där denne anser sig lidit skada till följd av undermålig funktionalitet. Det skulle åtminstone vid strul som igår sannolikt innebära att ATG får kompensera dem som gjort dubbla spel till följd av att inga spelkvitton gick att se.

Man skulle rent av kunna tänka sig att den nya spelmyndigheten med den nya lagstiftningen helt sonika säger till ett bolag vars produkt genererar många ärenden från förfördelade kunder att de inte får fortsätta erbjuda den produkten på marknaden förrän problem är rättade och det testats och verifierats av ett nationellt ackrediteringsorgan.

Men det är väl att hoppas på för mycket. Jag är lite rädd för att myndigheten fortsätter arkivera en begärd rapport från ett spelbolag som fått många klagomål, och så lägger man dem till handlingarna och lägger tyngden av sin kontroll på att skatter och avgifter betalas istället. Konsumentskydd brukar i realiteten inte komma så högt på priolistan.

Preparé?
Kanske var det spelarnas grinighet från inledningen av V75-omgången som sedan hängde kvar, för när det var dags för Silverhästen, gulddivisionens final, så påstods det vitt och brett att Örjan Kihlström körde preparé med Propulsion. Det vill jag inte påstå att han gjorde. Han hade spår 12, och såg till att försöka komma ned i banan. Zenit Brick kom inte ned, och valde då att syna dödens. Hade Propulsion gett sig iväg också är det väl tveksamt om han blivit nedsläppt där.

Varvet kvar styr han på, och får bums svar av både Piraten och Antonio Tabac. Samtidigt ökar Ulf Ohlsson farten i ledningen. På sista bortre går det 1,08-tempo. Antonio Tabac tar inte många decimeter, och in på upploppet är det alldeles för långt fram för att ens en rejäl trudelutt skall räcka till mer än en tredjeplats. Propulsion sprang 30 meter längre än vinnaren, genom att gå i spår längre ut hela vägen.

En skötares vardag och helg
Extra V75 idag. Det finns skötare som gick och lade sig igår vid midnatt, efter att ha varit vaken i 18 timmar och jobbat 17 av dem, som i morse klockan 6 klev upp för att skynda till stallet, mocka boxar, utfodra och så lasta och sedan åka till V75 igen. Ikväll kanske man dock är hemma redan vid 21 så man hinner köra en tvättmaskin och köra runt med dammsugaren ett varv. I morgon är det måndag igen, och en vardag börjar.

För övrigt anser jag att V75 bör starta 14:30

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.