Korta notiser per den 24:e Augusti 2018

Hur man målar
När man skall måla något är det viktigt att man öppnar burken på rätt sätt. Man skall inte vecka locket genom att med en smal skruvmejsel tar i för kung och fosterland för att få upp locket. Då kommer det bli svårt att få locket att sluta tätt igen, och överbliven färg som man vill spara kommer att torka.

Att välja pensel eller roller omsorgsfullt är också viktigt för ett så bra resultat som möjligt. Att se lossnade penselstrån i den färg du omsorgsfullt strukit ut är inte roligt. Med ett välgjort underarbete, verktyg och färg av bästa kvalitet och lite tid och svett från dig blir resultatet oftast bra.

Den mest tråkiga delen är sedan efteråt där jag rekommenderar en stol som inte är det minsta bekväm. Helst skall benen vara lite ojämna, kanske genom att en möbeltass tagits bort från ett av benen så att den vickar till om man skulle råka nicka till. Sedan sitter man där, hela torktiden på 12 timmar och ser färgens kemiska process långsamt ske där den kryper in i träet och ytskiktet binder ihop sig till en hinna som långsamt härdar i takt med att vätska dunstar.

Tråkigt att sitta och se färg torka? Kan omöjligt vara lika tråkigt som V75 en torsdag från Bjerke.

V75
V75 skall vara travets elitserie, med stort spel, bra sport med välkända hästar, publik, dagsljus och känslan av att det är helg och att man är ledig. När det är V75 skall det inte finnas saxbanor. V75 igår var allt annat.

Dante
Dante Kogjini kör lopp igen, och det gillar jag. Av det lilla vi hittills sett är jag övertygad om att han är den största kusktalangen i familjen Kolgjini. Men talang är inte allt, man måste utveckla den också och det hoppas jag att han kommer göra nu.

Less is more
Med knapp marginal lyckades omsättningen på Trio kravla sig över 50 000kr omsatt totalt på Örebros tio lopp igår. Kanske kan en lösning för ATG:s enloppsspel vara att tänka sig att less is more? Att inte sprida ut spelarnas pengar på massor av potter behöver inte vara fel.

Sönnsvall
I morgon är det Sundsvall Open Trot! Det ser jag fram emot. Det brukar kallas Norrlands största sportevenemang, och det finns ingenting som pekar mot att det inte blir så i år också. Readly Express, väderprognos som säger växlande molnighet men uppehåll, och så en massa pengar att spela om. Pengar och spel gillar de i Sönnsvall, så de går man ur huse.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.