Korta notiser per den 23:e Januari 2019

Kom ihåg reserverna
Igår ströks storfavoriten på V64-spelet Pleasue for Cash med 3 minuter kvar till spelstopp. C:a 90% av omsättningen var redan inne, men den hann ändå dala från 62% till 56%. De som litade till turordningen för reserver fintades bort, det var hästen som varit tredjehandare större delen av dagen som vann.

Nej, jag är inte sur på det här, det är en del av spelets regler, och hellre en sen strykning än en halt häst som inte kan göra sig själv rättvisa. Nu hade jag ju i alla fall chansen med min reserv.

Jackpotten som försvann?
Men varför var det inte jackpotpengar att spela om på V64 igår? Det blev jackpot för fyra rätt på V64 i måndags, och ATG skriver så här om sina jackpotregler:

På V64 blir det Jackpot om utdelningen understiger 7 kronor på fem och/eller fyra rätt. Det kan också bli Jackpot om ingen lyckas få alla sex rätt. V64-jackpots går till nästkommande V64-omgång.
Undantaget är tisdagar då ev. jackpot går till kommande tisdag med V64

Det tolkar jag som att om det blir jackpot på en måndag skall den delas ut på tisdagens V64-spel. Blir det jackpot på en tisdag skickas den vidare till nästa tisdag. Det innebär att det kan bli dubbel jackpot på tisdagar, men aldrig på torsdagar, sedan man återgick till V64 på tisdagarna istället för V65. Men nu skickade man måndagspengarna till torsdagen…

Om man har så krångligt reglemente att det är svårt att förstå det, kanske man bör fundera över om man verkligen skall ha så krångliga regler?
(Om man sedan skall böja ordet jackpot på engelskt vis med ett s kan man också ha åsikter om, men jag sparar den utläggningen till en annan gång. Över huvudtaget innehåller försvenskad spelterminologi många märkliga uttryck).

Garantipotter
Jag tycker gott man kan avskaffa jackpotsystemet. Gör som man gör på söndagar istället, sätt upp en garantivinst för den som blir ensam. Det skulle kunna se ut så här:
V64 – 5 miljoner om man blir ensam
V65 – 2 miljoner om man blir ensam
V86/GS75 – 15 miljoner om man blir ensam
V75 – 50 miljoner om man blir ensam

Alltid respektabla potter att annonsera och marknadsföra, inga pengar som hålls inne, alltid frestande för spelare. Jag tror att ATG lätt tar igen det man riskerar att få betala genom högre omsättning. V-spelen måste vårdas.

Man får gärna ha en rimlig garantipott för den som blir ensam på V4 och V5 också, men där är ju värdet för alla rätt ofta rätt så bra eftersom det inte delas upp på flera potter.

Man vill inte bli prejudikat
Jag är lite förvånad över hur många ”profilerade spelare” fortfarande bedriver olika former av privat vadslagning i sociala medier. Den nya lagstiftningen handlar inte bara om licenser. Där finns också rätt så klara besked om att man inte får ”boka” spel eller arrangera spel med potter från flera olika spelare. Upp till fem års fängelse har man tagit till med i lagboken, och man kan vara rätt så säker på att myndigheterna rätt så omgående kommer vilja dra fall till rätten för att få prejudicerande domar.

Sådant är i allmänhet jobbigt att försöka försvara sig emot som åtalad. Det är nästan alltid så att den som först fälls enligt en ny lag blir hårdare bestraffad än den tionde som döms. Var och en gör som de vill, men man bör tänka på att man kan tänkas leka med elden. Staten kommer säkert vara påhittiga vad gäller att få sina 18% i spelskatt.

Sport idag:
Handbolls-VM drar ihop sig, det är många ödesmatcher idag. Sverige har sin ”vinna eller försvinna” mot Danmark klockan 20:30.
Dessutom är det SHL-hockey med två matcher, plus full allsvensk omgång.
Lite innebandy för dem som roas av det.
I fotbollens värld är det lite engelsk FA-cup och i spanska cupen möts Sevilla mot Barcelona.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.