Korta notiser per den 22:a September

Vi skall ta oss tillbaka till i tisdags förra veckan. Då blev det jackpott på V64. Den skulle ju delas ut i torsdags, men då blev det så svårt att det blev jackpott på sex rätt. Istället föll den ut i fredags, men då blev det jackpott på fyra rätt. Bägge V75:orna i helgen innebar jackpott på fem rätt. I måndags och i tisdags blev det ånyo jackpott på V64 då de med fyra rätt blev utan pengar, och igår blev det jackpott på V86.

Jag är av åsikten att pengar som satsas på ett spel bör delas ut till dem som spelat, och bara den senaste veckan är det ju bortemot 50 miljoner som fördelats om från sina rättmätiga ägare till någon annan.

Ikväll har galoppen hand om V64. Sex lopp med 6-6-8-9-9-12 hästar i, minus eventuella strykningar. Det finns viss risk för jackpott igen. 256.608 rader kostar det att helgardera i skrivande stund med en strykning i 12-hästarsloppet. Har man 12 hästar i varje lopp blir det strax under 3 miljoner möjliga kombinationer.

Dante Boko städade av ett namnkunnigt gäng i Frankrike igår och satte någon slags världsrekord på köpet. 45.000 euro, strax över 400.000kr, fick han för det besväret. Adrian Kolgjini körde. Dante Boko trivs i Frankrike och har tagit flera segrar där, men gillade också lervällingen på Åby för någon månad sedan när han vann Lyons lopp. Sweden Cup vann han också under Elitloppshelgen. En fin häst som nog varit lite underskattad. Kanske får vi se honom i Prix d’Amerique?

Tillägg: Att skriva sådant här tidigt på morgonen har sina baksidor. Dante är valack och något PDA är naturligtvis inte aktuellt då.

Gårdagens hjälte, Remember my name, ströks tyvärr igår, och det blev ingen comeback.

Dagens hjälte hämtar vi från Umåker och V5:ans första av delning. Där startar Ypsilon Hornline med Susanne H Osterling i vagnen. Senast hon körde Ypsilon lyckades hon få honom att ta den första segern på tre år. Ypsilon Hornline är annars en typsik norrlandshäst. Av sina 67 starter har endast två skett söder om Bergsåker, på Hagmyren och Gävle. Han gick premielopp som tvååring, men tävlingsdebuterade inte förrän som femåring så några enkla unghästpengar (så enkla är de väl inte egentligen) ingår inte i de 350.000kr har han skrapat ihop på kontot under sina tio år. Ypsilon Hornline har fått segerdefilera åtta gånger. Några framträdanden utan framgångar på rikstoton har det också blivit. Kanske kan formkusken Susanne lotsa honom till en bra placering ikväll, även om det på förhand ser tufft ut.

4 tankar på “Korta notiser per den 22:a September”

  1. Du var lite för snabb i fingrarna. ”strax under 3 miljoner möjliga kombinationer” ska ju vara ”strax under 30 miljoner möjliga kombinationer”

  2. Jag får det till 279 936 möjliga kombinationer med 6x6x8x9x9x12.

    12^6 = 2 985 984

    För V75 gäller 12^7 = 35 831 808

    Så en del var fel.

    Och ovanstående rättning fel den med. ( Beroende på vad som avsågs. För det finns ju säkert någon spelomgång någonstans som har strax under 30M möjliga kombinationer. )

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.