Korta notiser per den 22:a September 2018

Idag är det lördag, och det är jackpot. På stryktipset! 15 miljoner kan en ensam vinnare få. Jag kan inte alls lika mycket om fotboll, men eftersom ATG roar sig med att fondera pengarna man inte delar ut, så roar jag mig med att spela på annat än V75.

1 Burnley – Bournemouth                                    X2

Burnley har en enda poäng efter fem matcher, och ligger sist i ligan. Det är stor ångest i laget. Bournemouth har å andra sidan gått som tåget och har 10 poäng. Kanske kan Burnley knipa en pinne i kraft av hemmaplan.

2 Cardiff – Manchester City                                   2

Cardiff har etablerat sig i botten, City har en överlägsen ligatitel att försvara. Det kommer bli väldigt jobbigt för Cardiff att försvara sig idag.

3 Crystal Palace – Newcastle                             1

Newcastle ligger näst sist i ligan, och det finns en hel del att göra med att få laget att fungera. Crystal Palace har under Roy Hodgsons ledning blivit ett stabilt PL-lag och idag har de utmärkta chanser att ta tre nya poäng.

4 Leicester – Huddersfield                                 1X

Leicester blandar och ger, men det finns ju kvalitet i laget när allt fungerar. Huddersfield har inte alls börjat bra, men ser väl kanske chansen att försöka knipa en poäng om Leicester inte får igång sitt spel.

5 Liverpool – Southampton                                1X

Liverpool är ett par klasser bättre än Southampton, men fick en tuff match i Champions League i veckan mot Paris SG. Sådant kan sitta i benen och därför garderas det med X också.

6 Manchester United – Wolverhampton     1

Wolverhampton har startat säsongen bra, skuggar United i tabellen som väl inte riktigt levt upp till förväntningarna. Spelade Champions League i veckan och vann komfortabelt borta mot Young Boys. Jag tror Mourinho fått ordning på sina spelare, och de kör över Wolves hemma idag.

7 Aston Villa – Sheffield Wednesday            1X

Villa vill upp till de fina salongerna i Premier League och i kraft av hemmaplan får de ses som favoriter till segern mot Sheffield som också vill upp. Kan sluta med att de delar poängen fastän bägge behöver en trepoängare för att hänga med.

8 Ipswich – Bolton                                                  1

Ipswich ligger sist i tabellen utan någon seger på åtta matcher. Men man har fyra oavgjorda, har gjort sex mål. Bolton har släppt in lika många (12), men gjort tre fler. Det har gett tre segrar. Jag tror Ipswich tar sig samman idag när de har hemmamatch och spräcker den förhatliga nollan i segerkolumnen.

9 Leeds – Birmingham                                          1

Mitt gamla trogna favoritlag Leeds har öppnat säsongen starkt, och är nu på väg mot Premier League. Birmingham har inte alls fungerat i år, ingen seger blott fem gjorda mål. Det kommer vara konstant spel på deras planhalva, och de kommer bli överkörda. Allt annat är ett mirakel.

10 Middlesbrough – Swansea                           1X2

Middlesbrough jagar i toppen, Swansea åkte ur Premier League och vill tillbaka. Då måste man slå topplagen borta. Det finns mycket kunnande i bägge lagen, och det blir säkert en fin fotbollsmatch som kan sluta hur som helst.

11 Elfsborg – Örebro                                             1X

Elfsborg vill väldigt gärna slippa kvalplatsen, Örebro har inte så mycket att spela för. De har för långt upp till platserna som betyder något, och en bra bit ned till det ångestfyllda tabelläget. Fördel Elfsborg.

12 Sirius – Östersund                                            1X

Samma läge här. Sirius måste vinna för att lämna kvalplatsen, Östersund har inte så mycket att spela för. Motivationen att ge allt finns hos Sirius.

13 Trelleborg – Djurgården                                  X2

Trelleborg ligger sist i tabellen, och har vunnit blott tre matcher i år. De kanske sprattlar till och kniper en poäng mot Djurgården, som inte har så mycket att spela för, men det vore en stor prestigeförlust att få stryk av Trelleborg.

384 rader – 384 kronor

2 tankar på “Korta notiser per den 22:a September 2018”

  1. ATG har fullständigt tappat sitt förtroendekapital. Inte nog med att hästsporten har hamnat i skymundan – till fördel för pingviner, giraffer, tranor (?), Vinnie the pony och lotterier som Boost och Harry Skoj – nu ska spelarnas pengar konfiskeras. Måtte någon snart vakna i ledningen för ST! Vi har satt vår sista krona på V75!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.