Korta notiser per den 22:a Oktober

I veckan har en stor skandal i den lugna och ofta av äldre gentlemen utövade sporten boule uppdagats. En tysk spelare hade på europamästerskapen kommit på att om man fyller klotet med kvicksilver och bomull så får det egenskapen att tyngdpunkten flyttas ned i klotet efter att det landat och då blir svårare att knuffa bort. Domarna upptäckte detta, men inte laget de spelade emot (som var Sverige). Domarna sågade helt sonika isär klotet efter att den tyske spelaren försökt att ge dem ett annat klot att kontrollera. Men i trav fuskas det inte. Och i spel om många miljoner som försiggår dag efter dag fuskas det inte heller…

Jackpot på V64 igår igen. Noterar att spelare som lirat via Danske Spil hade c:a 200 rätta rader. I måndags hade spelare som agerat via Danmark också ett par stora multibongar som renderade 400.000kr. Som av en märklig tillfällighet dyker de här vinsterna upp precis när man stängt av ett antal kundkonton i Belgien. Det brukar annars vara rätt så sparsamt med vinster dit, i vart fall vad gäller multibongar.

Jackpott, möjlighet att spela för alla rätt, möjlighet att spela anonymt via partners och bulvaner från flera olika länder. Det är tre ingredienser som är mycket potenta när det gäller att attrahera aktörer till att göra ett försök. Det här är inget nytt. ATG har ju de senaste åren stängt av bolag för att de rundat deras regler om systembegränsning, för att de konstaterat att spelbolag satts upp som en fasad och att man dessutom samarbetat mellan olika spelbolag på olika kontinenter för att komma runt reglerna. Man är i högsta grad medveten om problemen med att öppna alla dessa honungsburkar. Det är inga duvungar man har att göra med, utan det är människor med resurser, intelligens och utomordentliga kontakter.

I ATG:s bokslut framhålls ofta det internationella spelets intäkter. Pengar man inte behöver dela med banorna enligt fördelningsmodellen. Pengar man inte behöver dela med staten. Men man är inte så pigg på att berätta vad det kostar längre. Tipsprogram på engelska, referenter på engelska, egna livekanaler och nu senast en app för Apple TV. Sedan Paribets avtal löpte ut så är det så gott som inga insatser som kommer från engelskspråkiga länder längre…

På Romme idag ser det intressant ut, främst i avdelning 5 och 6 där jag tycker favoriterna är väldigt överstreckade. Volsteads resultatrad ser lite vek ut, men kolla vilka lopp han varit ute i. Jubileumspokalen, Sundsvalls Open Trot och Mastersfinalen. Den enda av motståndarna som också har en sådan hårdhet i sig är Magic Tonight. Upphaussad senast, bortglömd idag.

 

1 tanke på “Korta notiser per den 22:a Oktober”

  1. Såsom av en händelse, hinner de inblandade i Belgien, omlokalisera styrkorna till Danmark, eller om det nu är en händelse, som inte har fog för vår oro, det kommer naturligtvis ge sig i eftertankens kranka blekhet.
    Likväl får man förvånas över varför detta inte stävjas av finansdepartementet, enär de förlorar enormt mycket pengar i skatteintäkter, och risken för finansiering av terrorism och pengatvätt är högst påtaglig. ( att svenska spelarna förlorar enormt mycket pengar ligger inte inom någons agenda)
    Men Finansdepartementet saknar insikt i detta såsom i så mycket annat, och problematiken när de som ansvaret åligger att kontrollera spelsäkerhet, korruption och inte ogentligheter-LI fullständigt saknar kunskap och insikt inom spelteori samt spelets förutsättningar. Kämpa !

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.