Korta notiser per den 22:a Maj 2018

SMHI har tagit sitt förnuft till fånga, och förutspår inte längre regn i helgen över Solvalla. Istället lovar man sol, 20-25 grader och lätta vindar. Perfekt för publikfest och fartfest. Förutsättningarna för succé kan inte bli bättre. Jag hoppas Solvalla får till en riktig braksuccé med tävlingar, arrangemang och ekonomi, de har jobbat hårt för det och förtjänar verkligen lite vind i ryggen.

Vad vill folk vinna?
Ett stort spelbolag i England gjorde för ett par år sedan en undersökning om sina kunders drömmar. Man fokuserade mycket på vilken sorts vinst som egentligen behövdes för att förändra deras liv. Det var en stor undersökning, med massor av djupintervjuer och A/B-test för att testa olika nivåer och frågeställningar.

De små vinsterna är viktiga för att folk skall känna att de är med och ändå har chansen. 50kr eller 100kr vinst någon gång då och då är viktigt för att man skall vilja fortsätta och inte byta spel. När det gällde storvinster så började många skissa på ett helt annat liv redan vid vinster på motsvarande en halv miljon. Det var tillräckligt med ”håll-käften-pengar” för att kvinnor skulle våga ta ut skilsmässa från ett stagnerat äktenskap och starta om sina liv. Det var tillräckligt för att män skulle våga sig på att byta jobb, eller kanske försöka sig på att vara sin egen istället för anställd.

För väldigt många var det ingen markant skillnad på livet om man vann 2-3 miljoner eller 10-15 miljoner. Den senare summan räcker naturligtvis till mer, men de flestas drömmar och trygghet var enkla att uppfylla redan vid den lägre nivån. Och väldigt många blev rädda för att vinna väldigt mycket pengar. De insåg att de skulle kunna bli en måltavla för brottslingar, att många av deras vänner och släktingar skulle bli oändligt avundsjuka och tycka att varje julklapp de fick var för billig eller enkel. Många uttryckte också tvivel över att passa in i finare kretsar.

Väldigt många av de intervjuade skulle kunna lösa en del problem eller sätta guldkant på tillvaron redan vid vinster på 10 – 50 000kr. Nya möbler, en semester man inte haft råd med på många år, hjälpa barnen lite, få sina tänder fixade, bli av med en trist avbetalningsskuld, byta bil. Små saker som väldigt många människor med relativt låga inkomster inte känner att de har råd med.

I Sverige handlar det dock mest om miljoner hit och miljoner dit. Den enda som verkligen sticker ut där är Triss som med sin högvinst som ger ett antal tusenlappar i månaden i ett antal år talar om trygghet och guldkant. Jag tror inte att svenskar är så annorlunda mot britter, utan man har liknande liv. Ett tips till spelbolagen.

Galoppspel
Vore det inte på tiden att man försökte skapa ett dagligt spel på galopp, i ett samarbete mellan Danmark, Norge och Sverige? Plocka in tävlingar från andra länder när det nordiska tävlingsprogrammet inte räcker till. En spelform som inte krockar väldigt mycket med travets, utan som kan få leva sitt egna liv i symbios med travet, men som rä ett eget dagligt spel.

Jag kan tänka mig något i stil med ”Superkomb5” där man skall sätta komben i fem avdelningar, eller liknande. Ett svårt spel som kan ge höga vinster, men som stimulerar till sidospel och som det är värt att lägga ned tid på att analysera. Kanske med en garantipott till ensam vinnare. Egen webTV-kanal, egna experter, egen marknadsföring. Det gör inte så mycket om det kannibaliserar lite på travets spelformer, för som det fungerar idag så tappar man åtskilliga miljoner i omsättning när galoppen har V64 och lunchspelet.

Gav det rätt betalt?
V4 Bergsåker
Förväntat antal rätta rader: 500
Antal rätta rader: 507

V5 Halmstad
Förväntat antal rätta rader: 197
Antal rätta rader: 172

1 tanke på “Korta notiser per den 22:a Maj 2018”

  1. Jodå, det blir nog härlig publik- och fartfest med fina hästar från när och fjärran. ATG fokuserar dock (som vanligt) på annat i sina reklamfilmer och basunerar ut ” Häng med på Sveriges största spelhelg!”.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.