Korta notiser per den 21:a September

Vi pratade lite på Twitter igår om det här med att spelbolagen gärna begränsar, eller limiterar som det heter på amerikanskinfluerat fackkspråk, insatserna från skickliga spelare. Så gör spelbolag som erbjuder fasta odds med spelare som kan lite för mycket och därför vinner mer än andra. Man behöver inte vinna särskilt mycket innan de drar öronen åt sig och inte vill vara med och leka längre. Det är heller inte så att de sätter en gräns för att skydda sig från att någon ”spränger banken”, utan det handlar om riktigt aggressiva limitar på nivåer som i princip betyder  ”dra åt helvete”. Jag har flera gånger blivit nekad att spela 10kr. De vill bara ha spelare som är förlorare i längden.

Då får man, om det är trav man är intresserad av att spela på, vända sig till ATG som med sin totalisator accepterar vilka insatser som helst från vem som helst. Om vi nu tänker oss en avreglerad marknad där bolagen med fasta odds kommer in och tar en rejäl andel av spelmarknaden. De kommer att vilja samla på spelare som förlorar i längden och som gärna spelar för lite mer än de borde göra. Sådana spelare kan man mata friskt med bonusar och fringisar, eftersom de är extremt lönsamma för spelbolag som erbjuder fasta odds. Det finns ju inga skickliga spelare som får pengarna de förlorar, utan det är spelbolaget som får vinsten.

Spelbolagen tycker att sådana spelare helst inte alls skall spela på trav som ju är begränsat till ett antal lopp per dag. Det är bättre om man kan locka dem till digitala casinon där de kan trycka iväg en timlön var 20:e sekund på något lyckohjul. Då tjänar spelbolagen ordentliga pengar.

I andra änden kommer då de skickliga spelarna att upptäcka att det blir allt färre möjligheter på ATG att ta betalt för kunskap, oddsen kommer att bli alldeles för korrekta om det mest är skickliga spelare som möter varandra. Omsättningen går ned, och hos spelbolagen med fasta odds spelar heller ingen på trav när man med bonusar och erbjudanden lockat spelarna bort från det tråkiga travet som kräver dyra oddssättare och har långsam omsättning.

Det kan utan vidare bli halverad omsättning på hästspel, men villkoren är ”lika”…

Ljudkvaliteten från banorna är det lite si och så med ibland. Det brusar, brummar, sprakar, distar och låter allmänt burkigt ibland. Växlar man mellan ATG Live och banans egen sändning kan man få höra samma referent, men med helt olika ljudkvalitet. Inte sällan har banans egen sändning bättre ljud eftersom den verkar komma direkt från källan, medan man i Live-kanalen fångar upp högtalarljudet i en annan mikrofon för att sedan köra ut det. Det kostar inga enorma pengar att ordna ljudet, jag rekommenderar att Kanal 75 tillsammans med banorna försöker förbättra detta.

Bollnästravet satsar ett antal miljoner på att lägga om banan och renovera stallar. På innerplan blir det plats för hästhoppning och dressyr. Roligt att det finns banor som tar sitt uppdrag på allvar. Sådana banor kommer vid en eventuell kris för travet bli mycket svårare att lägga ned än dem som bara låter saker och ting vara som de är.

Från ST rapporteras en liten uppgång av betäckningar, och att den stora skara av gårdshingstar som man betäckte med ett tag nu åter har decimerats. Det blev dyrare än det smakade med hästar som i de allra flesta fall inte klarade av konkurrensen. Man rapporterar också att många ston åker till Frankrike för att bli betäckta med Ready Cash och Bold Eagle.

Gårdagens hjälte, Clear Sign, slutade sist bland de oplacerade. Han var nog inte frisk, för det var slut i tanken redan efter 1000 meter trots resa i tredje inner.

Dagens hjälte är en nioårig hingst som heter Remember My Name. Ikväll är det dags för den 50.e starten i livet för denna miljonär. Siffror som vittnar om en häst som varit ganska skadedrabbad, men som visat fin kapacitet när han fått vara hel. Karriären började som treåring med fyra starter och raden 1-1-2-1. Sedan blev det skadeproblem. Kvalade som fyraåring, men kom inte till start. Som femåring blev det mer kontinuerligt tävlande, men blandade bra prestationer med riktigt dåliga. Efter fyra raka nollor kom han till Håkan K Persson i Halmstad. Han fick ordning på honom och vann till och med på V75 vid sidan av några pallplaceringar. Ikväll är det dags för en comeback efter ett årslångt skadeuppehåll.Behöver kanske loppet, men det är ett litet fält så från spår två skall det väl bli pengar i alla fall.

Johnny Takter kände sig för lite igår med tre uppsittningar som resulterade i en seger. Inga fler uppsittningar finns med i ST:s databas, men hoppas att Johnny snart är tillbaka och kör lite fler lopp. Han har många segrar kvar att vinna än.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.