Korta notiser per den 20:e Oktober

Läser på sajten Ingvarssonopersson.se att det väntas förhandlingar om hästen Corky i tingsrätten. Det är en diger skara människor kallade dit, det har lagts en massa tid och advokatnotorna torde vara enorma. Något säger mig att den rättsliga kostnaden för det här kommer bli större än hästens värde.

Breeders Crown har semifinaler på söndag, och då passar ATG på att göra extra V75 av det. (Sedan gör man extra V75 av finalerna två veckor senare också). Breeders Crown har ett lite annat upplägg för sina uttagningar än andra insatslopp. Man kör under året sex uttagningar, där de sex främsta får starta i semifinalerna. Vid återbud eller dubbel kvalificering så plockar man in intresserade efter deras startprissumma. Ingen kan då säga att de inte hade chansen, och kraven på att knipa en matlapp är väl rätt moderata får man säga.

Det körs tre semifinaler per årgång och kön, de fyra främsta i varje går till finalen. Där är förstapriset 800.000kr, men de ingår i premiechansningen så det finns goda möjligheter att tjäna riktigt fina pengar.

För kullen födda 2012 är det sista loppet med premiechansningen. 686st anmäldes dit och därmed innehöll potten 13,72 miljoner. Hur har det gått i loppen som ingick där?

Svensk uppfödningslöpning 0,87Mkr
Svenskt travkriterium 1,66Mkr
Svenskt travoaks 2,73Mkr
Breeders Crown 3-åriga H/V 0,36Mkr
Breeders Crown 3-åriga Ston 0,464Mkr
Stochampionatet 0,5Mkr
Svenskt travderby  1,6Mkr
Derbystoet 1,38Mkr
Breeders Crown 4-åriga H/V ?Mkr
Breeders Crown 4-åriga Ston ?Mkr

Totalt sett alltså 9,564Mkr utbetalat. 4,156Mkr behöver fyraåringarna tjäna i BC-finalen, och det kommer de inte att göra. Att man ”gått back” i den här kullen beror på att kullens suverän Readly Express inte är premiechansad, liksom heller inte Stochampionatsvinnaren Galactica.

För att göra listan ovan behöver man göra ett stort antal klick på Svensk Travsports hemsida. De har en helkorkad spärr där man efter ett visst antal klick på en viss tid spärras några minuter från att fortsätta klicka. Jag måste säga att det är ett väldigt märkligt sätt att behandla människor som intresserar sig för travsporten. Det här händer också hästägare och tränare som sitter och letar proppar, väntar på startspår och uppdaterar mycket eller uppfödare som vill kolla lite för många resultat på kort tid.

2 tankar på “Korta notiser per den 20:e Oktober”

    • Ja, jag förstå vad tanken är, men tycker man satt spärren alldeles för tajt så att den också hämmar människor som är intresserade av travsport.

      För den som verkligen vill få tag på data är det inga som helst problem att runda den, men det går ju inte att använda den för t.ex. andra bolag hur som helst eftersom databasen är upphovsrättsskyddad till vissa delar.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.