Korta notiser per den 19:e Oktober

Igår morse försökte Tommy Karlstedt stryka Amphibian Madness från tävlingarna på Jägersro. Efter tre försök twittrade han om att det var svårt att få tag på någon som kunde ombesörja det, men tyckte att spelarna ändå skulle upplysas. Amphibian Madness var i det läget favorit på spelet som uppgick till c:a 400.000kr på V64, plus lite omsättning på V4 och enloppsspelen. Nästan hälften av insatserna på V64 låg på den hästen.

Det skulle ta ytterligare c:a 40 minuter innan hästen ströks, och under den tiden hann ytterligare c:a 70.000kr omsättas. Det känns som att man år 2016 med all datorisering skulle kunna ordna detta på ett bättre sätt än att man skall ringa och försöka få tag på rätt person på banan. Jag förstår att om man har kvällstävlingar så passar personalen på banan på att göra lite annat på morgonen, så lösningen är knappast att man sätter en ”telefonvakt” i tjänst. Använd datorer och internet, precis som vid anmälan.

Lutfi Kolgjini öppnar filial på självaste Menhammar. Han vill inte resa så långt med sina treåringar, och är allt annat än nöjd med hur det ser ut på hemmaplan med lopp för treåringarna. Faktum är att det för just treåringarna är väldigt ”mellansverigetungt” vad gäller stora lopp. E3 på banorna Eskilstuna, Örebro, Färjestad, Gävle och Bergsåker. Kriteriet/Oaks på Solvalla och Breeders Crown på Solvalla/Sundbyholm. Nu kommer också Margareta Wallenius-Kleberg tillsammans med Solvalla att dra igång sin unghästserie nästa år, vilket ger ytterligare tyngd åt den regionen för treåringar. Det är dags för andra delar av landet att vakna.

Det här med filialer är annars ingen dum idé, och jag är lite förvånad över att inte fler nyttjar det inom Sverige likaväl som man startar en fransk filial. Under sommaren när det är mycket tävlingar på norrländska banor är det kanske inte helt fel att ha en del hästar stationerade i trakterna av Bergsåker eller så. Norrlandsbaserade tränare borde kanske också fundera på en filial runt Mälardalen för att komma närmare tävlingarna där under vintern när det är nästan stängt i Norrland.

Det har varit en del prat inom travet runt det här med utbrändhet, utmattningsdepression och hur mycket man egentligen kan jobba. Det är svårt för travets aktiva på hög nivå att hitta perioder då man kan ta semester. Varje dag är intensiv med massor av telefonsamtal och mediakontakter. Mycket sitta i bilen kors och tvärs runt om i Sverige. Tävlingar på lunchen och kvällen. Måste man ha tävlingar och spel varje dag? Det är ju bara julafton som är travfri i Sverige idag, men kanske borde vi försöka hitta fler andrum. Andrum för spelare, för aktiva och för media. Jag är inte övertygad om att det skulle kosta väldigt mycket pengar i form av uteblivet spel.

Jag gillar t.ex. onsdagarna då galoppen tar hand om lunchen och allt fokus kan läggas på kvällstävlingarna. Och då är ju omsättningen där riktigt bra.

ATG har släppt sin utlandskanal ATG Vision som app på Apple TV (Gen 4). Jag tror att det är mycket mer framtid för att visa trav till intresserade än att sända det i mer eller mindre dolda kanaler över TV-näten. En neutral TV-sändning med fokus på sporten, spelarna ordnar spelet i sina appar på mobiler och plattor (eller dator om man vill det).

Stjärnkusken håller på att spelas in igen, vilket är roligt. Det har rynkats en del på näsan över att inte ”klassen” på kändisar var tillräckligt hög. Jag tror till att börja med inte att det är så lätt att få alla kändisar att ställa upp på det här. Sedan kan jag tycka att det är roligt att i TV se andra än den sedvanliga uppställningen av kändisar som tävlar i en rad olika program. Mångfald är bra.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.