Korta notiser per den 17:e Oktober

Resolve blev världsmästare på bytt världsrekord (över aktuell distans och banlängd). Tvåa var Oasis Bi. Han brukar ibland beskyllas för att vara en häst som tjänat mest pengar på att vara tvåa, men jag tycker det är lite fel att påstå det. I karriären har han fler segrar än andraplatser. Att han sedan har en hög lägstanivå och tjänar pengar i de allra flesta lopp där han ställer upp är det som gjort att han klättrat över 15 miljoner intjänat. En fantastisk prestation av en fantastisk häst.

Solvalla lockade mer folk till sitt breddtrav än vad alla andra dagar under året, förutom Elitloppet, gjort.  Tricket man använde var att ha bakluckeloppis samtidigt. Jag tycker det är en rätt så tydlig signal till alla konservativa krafter på banorna som drömmer om att renovera restauranger och barer där svindyr mat och dryck skall förtäras. Det är inte framtiden. Människor vill ha lite enkel folklighet, och gärna något att göra mellan loppen.

135,3Mkr omsatt i lördags på V75. En bra siffra. En ensam vinnare hade tagit 77 miljoner.  Nu blev det istället knappa 50.000kr, så det blev många som fick dela på potten. Trots att det var 1576st rätta rader med med sju rätt fick ingen av dem in rätt Boost-nummer. I vinstlistorna finns däremot några som hade sex rätt på V75 och rätt Boostnummer. Det är väl en OK vinst, men inte är det de stora pengarna. Drömmen om stora vinster ser inte ut att infrias med Boost, och frågan är hur spelet utvecklas när de uteblir.

Rekordomsättningen på V75 är 188 miljoner, satt 1998 på Solvalla i en omgång utan utländska partners.

Ivar Sånna blev svensk mästare. Det var bra gjort och kul att den hästen nu åter är uppe och visar sin rätta kapacitet.

Halmstad står för kvällens V64. Inom streckspelet har man ett lopp med blott sex anmälda hästar, och ett lopp som var tänkt för 15 hästar bakom bilen lockade blott 11 anmälda.  Jägersro i morgon bjuder på 7-9-9-10-12-12 hästar, dvs långt ifrån fulla lopp i fyra fall. V86 på onsdag är ganska fullt, men i ett par lopp fattas det någon. Åby på torsdag har ett lopp som inte är fullt. Noterbart är också att det på lunchtravets V4 under veckan finns lopp varje dag som inte heller är fyllda.

Det här är ett problem, eftersom det blir betydligt enklare för spelarna att bena ut loppen. Är det dessutom ojämn klass på dem där ”vem som helst” kommit med så ökar det sannolikheten för enkla rader och låga utdelningar. Jag är av den bestämda åsikten att man borde kunna korta ned antalet lopp någon när hästarnas tävlingslust inte räcker till, och så höjer man prispengarna i de lopp som blir kvar till efterfrågan och utbud möts på ett bättre sätt.

1 tanke på “Korta notiser per den 17:e Oktober”

  1. Tror det är proposition som skrivs ut som är för krångliga. Bredd loppen är det lopp i alla klasser och där är oftast fullt. ? Kolla på den ?
    Jag startar helst på hemma banan men tvingas att resa pga det inte finns lopp

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.