Korta notiser per den 17:e Juni 2018

Propulsion
Propulsion gillar Boden. För tredje året i följd deltog han i Norrbottens Stora Pris, och för tredje gången vann han loppet efter att ha lagt av en våldsam speed mitt i loppet som ändå bara ledde till att han fick dödens. Det är imponerande.  Från loppet tar jag också med mig Makethemark som säkert funderar över vad Propulsion är för något slags djur, för i ett normalt lopp vinner Makethemark 9 gånger av 10.

Propulsion blev med sin seger den första av dem som deltog i Elitloppet att vinna lopp efteråt. Det är långt ifrån alla som ens startat efteråt, och av dem som gjort det har några sett rätt så ”kantiga” ut.

Boden
Bodens stora dag var i övrigt händelserik. Det började redan under tidiga förmiddagen när Norwegian ställde in sin tur till Luleå som är närmaste flygplats. Av lite spridda rapporter att doma så var Norwegian sedan vare sig särskilt förstående eller hjälpsamma, men det verkar som om de flesta ändå lyckades ta sig upp till Boden.

På stallbacken kom sedan en häst lös, och när Svante Båth backade undan för den så kom han istället i vägen för en bil med hästsläp, som ledde till en oönskad hårdhänt kontakt mellan släpet och Svantes ben. Vi hoppas att Svantes ben snart läker.

Sedan blev det publikrekord på Boden. 11 090 personer hade hittat dit. Det får man lov att säga att det är oerhört bra. Klar topp 10-placering över mest välbesökta travdag i Sverige. Det är t.ex. 2 000 mer än vad som rapporterades från Olympiatravet.

En del av dem som kom kanske hade kommit för att få höra den legendariska Bosse Rydgren referera. Visst väcker hans röst många minnen, men det var också rätt tydligt igår att referera skall bara den göra som hänger med i travet varje dag, för det blev lite ”styltigt” i en del lopp.

På spelet blev det lite av en perfekt utdelning. En bra bit över 1000 spelare hittade alla sju vinnarna och fick för det 35 000kr. Många glada vinnare som kan unna sig lite extra på semestern, som fortsätter att vara lojala spelare.

Efter en koll på sociala medier så verkar också efterfesten har varit av ett särdeles bra slag. Jag tror att alla som jobbat med den här dagen uppe i Boden vaknar idag och känner sig nöjda med vad det blev av denna dag.

Kymi GP
Kymi GP kördes igår också. Aubrion du Gers var alldeles för bra för att det skulle bli spännande någon gång.  Jos Verbeeck körde, och det är alltid intressant att se honom i vagnen. Spitcam Jubb inkom som femma, och det får väl ur hans perspektiv ses som väl godkänt.

E3-kval
Idag skall många aktiva ta sig till Eskilstuna för att kvala treåringar till E3. Första start är 14:10. Något säger mig att en och annan aktiv kanske tycker det hade varit OK om galoppen hade haft hand om huvudspelet idag, och E3-kvalen körts i morgon (när galoppen har V64). Om man skall göra ett arrangemang likt det som Rickard Hansson efterlyste i Travronden i veckan så behöver de aktiva vara närvarande lite mer än bara några timmar.

E3 är ändå en första indikation på vilka som är verkliga toppar i kullen. Tvåårstävlande i all ära, men det händer mycket sedan. Och hittills har vi bara sett treåringarna i olika stadier av förberedelser. Nu skall de ut och tävla på allvar.

Norskt spel
Från Norge rapporterades det igår att omsättningen på deras V75 var en katastrof, ned med nästan 30% och så spekulationer om att det berodde på VM i fotboll. Jag tror de norska spelarna valde att spela till Boden istället. Bättre sport, större pott & jackpot. Norsk travsport och norskt travspel har en del att fundera på framöver. Mitt tips är att ST år 2022 byter namn till ST, Skandinaviskt Trav, och då samlar travsporten i Sverige, Danmark och Norge.

Gav det rätt betalt?
V5 Kouvola
Förväntat antal rätta rader: 45
Antal rätta rader: 26

V5 Visby
Förväntat antal rätta rader: 25
Antal rätta rader: 27

V75 Boden
Förväntat antal rätta rader: 1 689
Antal rätta rader: 1 288
Utan jackpot hade sju rätt gett c:a 18 250kr

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.