Korta notiser per den 16:e September 2018

Världens mest lojala kunder
ATG har nog världens mest lojala kunder. Det spelades igår precis som vanligt, trots de nya jackpotreglerna. Jag tänker ändå inte spela med de betingelserna som råder nu. Jag har varit registrerad kund hos ATG sedan de sökte betatestare till sin Interbet-tjänst, i mer än 20 år. Jag kan dessutom räkna. Igår brandskattades V75-spelarna först med ett spelavdrag på 35%, eller 27,88Mkr. Sedan blev det jackpott också, och 20,71Mkr ligger nu hos ATG på ett konto där man förhoppningsvis i alla fall inte har negativ ränta. Som lök på laxen har alla andelsköpare betalat 10% i provision på sitt spel också. Världens mest lojala kunder, som sagt.

Spelarråd
Det har framförts synpunkter på ATG om att de borde ha ett spelarråd med initierade spelare som kan slå näven i bordet. Problemet då är väl att det inte är en särskilt stor del av ATG:s spelare som är särskilt initierade. Det handlar istället om att de få de stora massorna att köpa en andel eller en Harry Boy istället för, eller tillsammans med, sin Lottokupong, sitt stryktips, sina trisslotter eller sin bingolott. Det är kanske inte mer än 5-10% av kunder som verkligen bryr sig om spelet på samma passionerade sätt som en annan. Upplagesiffrorna på t.ex. Ronden, Guiden och Sulkysport talar för det, publiksiffrorna på Elitloppet likaså och antalet medlemmar i diverse travforum på sociala medier. Det skulle göra en av tio eller kanske en av tjugo i ett spelarråd som speglar ATG:s kunder.

V75 2019
V75-programmet för 2019 har också presenterats. Det var nästan en karbonkopia (hur många vet idag vad det är?) av innevarande års program. Det blir jackpot-festival till påsk, Sundsvall Open och till nyårsafton nästa år också. 51 lördagsomgångar, 34 omgångar på andra veckodagar. 12 omgångar i utlandet, varav 3 lördagar. Den stora förändringen är att Jubileumspokalen åter körs på en onsdag.

Direktbetala spel
Med det nya licenssystemet följer att det blir fler spelbolag på marknaden, och de kommer säkert vilja att man skall deponera pengar till dem. Jag är inte säker på att det är rätt väg att gå. Det tar emot att sätta in pengar på konton till höger och vänster, en stor del av spelkassan blir låst på olika spelbolagskonton där det kanske för tillfället saknas bra spelmöjligheter. Jag tror att en vinnande strategi för spelbolagen är att ordna så man kan betala sina spel med swish eller kort på ett snabbt och smidigt sätt. Då kan man ha pengarna på sitt konto istället för utspritt. Jo, några slags minimibelopp får det väl lov att finnas.

Hagmyren igår
Gårdagens trav på Hagmyren. I första avdelningen borde kanske inte Västerbo Pokerface ha startat alls, han såg smått bedrövlig ut stundtals. Men det är lätt att stå bredvid och tycka saker. Måldomare, banveterinär, tränare, kusk och alla andra som kunde ha sagt något tyckte det var OK. I det här loppet lyckades Markus Svedberg dels bli diskad för trängning för en grej på sista bortre där han tog sig från innerspår till tredjespår, dels få drivningsböter (igen) med hästen att trängt sig ut med. 2 x 2 000kr + 2 veckor i båset. Det är inte första gången heller, och mitt råd till Markus, som uppenbarligen kan träna häst bra och inte räds att tävla mot kvalificerat motstånd, borde göra något åt sin körning. Det finns framgångar att hämta.

I sista avdelningen så trodde Jörgen Westholm att hans häst Flash Hammering var Bold Eagle. Ursinningt pressande för en ledning man inte fick öppnade man 1.08,5, och sedan blev det i övrigt en resa i andra spår. Hästen var trött redan varvet från mål, men hängde ändå med de andra in i mål på sin grundkapacitet.

Säkerhetsvästar
Jag noterar också att funktionärerna vid Hagmyren kontrollerade bruket av säkerhetsvästar med mycket nedslående resultat. Det duggade rätt så tätt med böteslappar för att inte ha använt väst. Och det innan Ove A Lindqvist läkt ihop från den senaste allvarliga olyckan. Att det behövdes kontroller visade det dystra resultatet, och jag hoppas att fler banor kontrollerar det här noggrant framöver så att det blir billigare att utrusta sig själv och sin personal med säkerhetsvästar än att betala böterna. Priset för allvarliga skador om det händer något kan i alla fall inte mätas i pengar…

Masters
Idag ser jag fram emot Readly Express mot Propulsion. Jag tror den förstnämnde vinner, men det finns ju några till som kanske kan och vill blanda sig i det hela. Ett fint lopp, även om det inte är så många från utlandet med. V75 tänker jag inte spela. Kupongen inleds för övrigt med ett femhästarslopp där favoriten In Toto Sund i skrivande stund har 85% av insatserna på sig. Risken för jackpot är stor.

Gårdagens spel
Min tolvling igår satt inte, men genom att jag också, som gardering, delade upp spelet på tripplar (det blir 220st) som spelades med 1/10 av tolvlingens insats fick jag totalt 44 enheter tillbaka på 23 instoppade. Ingenting gick till någon jackpot. Firmino gjorde mål, Hungarian Hotwax vann, Raja Ribb var heroisk till andraplatsen, Iffiff vände mot Östersund och en del andra bra resultat. Det hade kunnat bli mer, men jag fick i alla fall se 4 bra fotbollsmatcher med lite hockey och trav insprängt.

Tyvärr är det väl bara de hästägare som äger aktier i Kindred som får ta del av det spel jag gör på Unibet, men det kändes roligare att spela där igår än att spela V75. Jag återkommer med alternativa spel nästa vecka.

3 tankar på “Korta notiser per den 16:e September 2018”

  1. Beträffande omsättningen så är det väl mest dom som är missnöjda med att behöva vänta några veckor extra, på nästa jackpott, som vädrat sitt missnöje.

    Annars är ju villkoren precis lika, dåliga, som tidigare.
    Den aktuella omgången blir varken sämre eller bättre beroende på när eventuell jackpott delas ut.

  2. Ja, den stora skillnaden är hur länge pengarna hålls inne, men också att man helt medvetet inte tänker dela ut några jackpottpengar alls under när två månader. Då finns det bara nedsida med jackpotten under den perioden, och det är skvätten som fick bägaren att rinna över för mig. Jag gillar inte jackpot alls, och någonstans måste man sätta gränsen för hur långt de kan skruva sitt sjuka system.

  3. Vårt gäng drog ner på vårt V75-spelande redan när starttiden flyttades. Vi besöker inte längre travbanan under höst/vinter när V75 kommer till hemmabanan. På senaste tiden har alla dessa extra-V75 och jackpottar fått oss att dra ner ännu mer. Vi är så trötta på ATG:s mjölkande av spelarnas pengar. Alla femmor vi haft under året som inte gett utdelning har snuvat oss på tusentals kronor. Travsporten har fått stå till sidan för fånig reklam med pingviner, giraffer, strutsar eller vad det nu är för fåglar och en tramsig Vinnie. Allt i syfte att få folk att köpa en lott (Harry Boy). Så, nu är det slut för vår del. Det är förstås inget ATG märker, för vi tillhör inte storspelarna.

    Undrar hur mycket omsättningen sjunker den dagen alla som vill köpa en Harry blir tvungna att registrera ett konto på ATG… Hur många Harry-spelare är intresserade av det, när du lika gärna kan köpa ett par Trisslotter utan registrering?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.