Korta notiser per den 16:e April 2018

Det kördes ett fint lopp i Italien igår. Gran Premio Costa Azzurra. Dijon galopperade med segen klar, och då var Tamure Roc som vann mycket knappt före Timone Ek. 1600 meter avverkades på föga imponerande tiden 1.14,0 och jag kan inte tänka mig att elitloppsgeneralen Malmrot kände att det skall strösslas rosa kuvert över det där gänget.

Femåringslopp
Sex hästar gör på Lördag upp i femåringsloppet Berth Johanssons minne. Fyra av dem är flerfaldiga miljonärer och tillhörde kulltoppen som unghästar, två har en betydligt kortare meritlista. De fyra topparna har redan mött varandra flera gånger i lopp med betydligt större prispengar än det här, och kommer förhoppningsvis stöta på varandra fler gånger under sina kommande karriärer i lopp med mycket högre prispengar än det här.

Så här ser många femåringslopp ut, trots hyggliga prispengar. Några kanoner ur kullen väljer det loppet istället för gulddivisionen, och då avstår alla andra eftersom de inser att det krävs en övernaturlig prestation att ta pengar. Den egentliga effekten är ett lopp med få startande plus en urlakad gulddivison. Veckans upplaga ser inte märklig ut, och jag är rätt säker på att alla de fyra mer meriterade femåringarna hade tillhört förhandsfavoriterna om de valt att starta i gulddivisionen istället (som ger segraren en biljett till Olympiatravet med 1,5 miljoner i förstapris).

Nu tror jag Cruzado de la Noche med lopp i kroppen vinner det där loppet.

Säinäjoki Race
Samtidigt som man tävlar i Umeå tävlar man också i Finland där Säinäjoki Race med hela 70 000€ i förstapris skall avgöras. Flera av dem som tävlar där hade utan tvekan också förgyllt gulddivisionen på Umåker. Säinäjoki ligger ungefär en timmes bilresa väster om Vasa, som har färjeförbindelse med Umeå.

Startlistan:
1 Peace of Mind – Alessandro Gocciadoro
2 J.H. Mannerheim – Peter Ingves
3 Next Direction – Jukka Torvinen
4 Quick Fix – Ari Moilanen
5 Call Me Keeper – Örjan Kihlström
6 Midnight Hour – Iikka Nurmonen
7 T.Rex – Mika Forss
8 I’m Just a Sund – Hannu Torvinen
9 Workout Wonder – Tommi Kylliäinen
10 Pastore Bob – Johan Untersteiner

Man kan säga mycket om det där loppet, men det är inte så lätt att räkna ut vem som vinner. Om Call Me Keeper inte är för ringrostig tror jag att han vinner.

Söndagsanmälningar
På ”den gamla goda tiden” var man tvungen att ha anmälningarna till rikstoton på söndagar, så att gratisprogrammen skulle hinna tryckas och vara ute hos ombuden på tisdagar. Nu är gratisprogram ett minne blott, och jag undrar lite grann varför vi har anmälningar till just V75 på söndagarna? I dagens snabba digitala tidevarv skulle vi hinna med ändå om det var anmälningar på måndagen.

Jan Norberg
Janne Norberg lär ha varit på Dannero under breddloppen igår. Rehabiliteringen och läkningen går framåt. Och någon bättre rehab än att få gå runt och prata med gamla bekanta en solig vårvinterdag i det vackra Ådalen är svårt att tänka sig.

Ulf Ohlsson
Ulf Ohlsson hoppade över V75 på Jägersro i lördags. Men inte för att vara ledig. Istället for han till Oslo och körde på norska V75, och på vägen hem stannade han till och körde lite på Årjäng under söndagen.  Han har kört mer än 50% fler lopp i år än de som kört näst mest.

Gav det rätt betalt?
Årjäng GS75
Förväntat antal rätta rader: 32
Antal rätta rader: 50
(med andra ord så gav det dåligt betalt baserat på svårighetsgraden).

Speltips V4 Östersund
V4-1 3 Åstas Marcus
V4-2 3, 5, 6, 8, 13
V4-3 3, 5, 7, 12, 13
V4-4 1, 5, 6, 9

Gårdagens hjälte
Det gick alldeles för fort för Iniesta Bob, och trots invändig löpning var han trött redan 600 kvar. Bara att kolla upp och ta nya tag.

Dagens hjälte
Dagens hjälte heter Pampero. Han föddes för tio år sedan på Menhammar. Kvalade ganska sent som treåring för Åke Svanstedt. Hann ändå med fem starter, varav två segrar. Som fyraåring galopperades det en hel del, och det blev bara en seger det året.

Hästen fortsatte att tävla för Åke Svanstedt, och när han åkte till Amerika tog Anders över. Utan att vara någon stjärna, men det blev lite prispengar ibland. Hösten 2014 tog Pamero sin senaste pallplacering. Sedan blev han skadad, hamnade en vända hos Håkan B Svensson innan Jenny Lindelöf tog över en poönglös häst.

Från att 2015 och 2016 har tjänat noll kronor så blev det under 2017 19 800kr på 12 starter. Och ikväll är Pampero med på V64 med raden 7-6-4-0-4 och tillhör inte favoriterna, men får fortfarande vara med och tävla och trivs med livet. Tränaren Jenny Lindelöf verkar vara en människa med hur mycket tålamod som helst, och därför är Pampero kvar och tävlar. Vi hoppas på lite framgångar ikväll.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.