Korta notiser per den 15:e Oktober

Idag blir det väldigt korta notiser, och i morgon blir det nog inga alls, eftersom jag skall ut på resande fot om någon timme.

Readly Express lyckades kriga sig förbi Tobin Kronos på upploppet, och visade verklig klass. Det var en blytung resa han fick i tredjespår fram till dödens i högt tempo. In Vain Sund trea, Nappa Scar fyra och Breidablikks Nubbe femma. Svenska hästar, uppfödare, tränare och kuskar står sig bra mot de franska och för den delen övriga Europas travnationer.

Jackpott på V75 idag. ATG har till och med justerat upp prognosen för vad de tror att en eventuell ensam vinnare kan vinna till 71 miljoner.

Det blev jackpott på V64 igår som delas ut på måndag.

Ulf Ohlsson ångar på och kör häst som aldrig förr. Sex lopp på Eskilstunas lunchtrav igår följdes upp med åtta lopp på Rommes kvällstrav. Åby idag, Bergsåker på söndag, Östersund på måndag, dubblering mellan Axevalla och Örebro på tisdag, Bergsåker på onsdag och Gävle på torsdag är hans schema kommande dagar. Förra året blev det mer än 2500 lopp körda plus en hel del kvallopp och premielopp också. Om man då tänker att varje lopp innebär minst en halvmil i sulkyn med värmning, defilering, provstarter, själva loppet och så blir det ju en och annan segerdefilering med. Alla frågar sig hur tusan karln orkar fara runt på detta sätt. Är han i själva verket en förklädd duracellkanin som nästan alltid ler i alla intervjuer, vilket väder det än är? Har man dopingtestat Uffe så att han inte använder någon italiensk läppbalsam?

SM-lopp idag utan Erik Adielsson och Örjan Kihlström, de två kuskar som verkligen dominerat V75 de senaste åren. De valde att försöka bli världsmästare istället. Jag tror dock de får svårt mot Hannelore Hanover och Resolve.

23,5 miljoner är spelade på V75 hittills denna lördagsmorgon. Långt innan skoinfo, eventuella strykningar och sista infon. Mer eller mindre döda pengar tillsammans med en stor trave miljoner i jackpot. Det inte undra på att internationella spelare flockas runt ATG, för det finns få motsvarigheter till lågt sittande frukt att plocka åt sig i världen.

Min enkelrad för miljonerna idag? 5-10-4-7-7-5-1 Oboostat.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.