Korta notiser per den 14:e Juni 2018

Fotbolls-VM
Idag börjar Fotbolls-VM med premiärmatchen klockan 17:00. Finalen spelas den 15:e Juli, så en månad framåt kommer vi att få se våra TV-kanaler och tidningar fyllas med fotboll. 64 matcher skall på denna månad klaras av, och det är ordentligt intecknade eftermiddagar och kvällar.

När jag tittar på spelschemat har ändå travet klarat sig hyggligt. Sverige spelar sina gruppspelsmatcher måndag den 18:e klockan 14, lördag den 23:e klockan 20 och onsdag den 27:e klockan 16. Sprintermästartorsdagen är en spelledig dag för fotbollen.

Det som kommer krocka mest är vardagarna med V64/V86 med Dagens Dubbel. I stort sett varje kväll klockan 20 är det en bra fotbollsmatch i TV-kanaler som alla har. Även V75 kommer påverkas en del, och så är det semestertider som nalkas.

Det är många olika aktörer med diverse sajter som nu är ute och raggar kunder till olika spelbolag mot provision på deras förluster. Varje tipstecken i varenda match kommer att vara rekommenderat av någon, och det kommer skrikas ut oblygt skrytande när man någon gång haft rätt.

Andelssystem
Jag tänkte försöka dra mitt strå till stacken här på Travsiffror. Varje dag blir det andelsspel enligt konceptet 20kr/andel till allt svenskt trav. 20kr gör att alla kan vara med, och tycker man det är klent så kan man alltid köpa fler andelar (eller köpa andelar av andra, eller själv dra igång andelsspel). Inga provisioner, utan vi spelar med förhoppningsvis oss själva och hästsporten som vinnare.

Systemen lämnas in c:a en kvart före spelstopp.

Idag blir det alltså spel till:
Rommes V4 på lunchen med spelstopp 12:20

och

Åbys V5 med spelstopp 19:15

Tjatar nog lite på Twitter om detta också.

Sena utrustningsändringar
Det pågår en ständig debatt om skoinfo och andra utrustningsändringar som sker väldigt sent. Det finns en intressekonflikt mellan spelare som redan analyserat loppet och via sina insatser bestämt sig för vilka man anser har chans och inte. Det handlar inte bara om att varje tränare skall tillvarata sin hästs chanser, utan att spelare också bestämt sig för att den där hästen behöver jag inte spela på med den balans man aviserat i intervjuer under veckan.

Om travet inte hade varit väldigt beroende av spelet som finansieringskälla hade det här inte varit ett stort problem, då hade spelarna fått finna sig i sportens regler. Men nu är man beroende så till den milde grad att allt som berör pengar till travet handlar om hur spelet utvecklas. I en kommande utredning i stil med ”Brandklipparen 2030” om travsportens önskvärda läge då, torde ett eftertraktat mål vara att bli mindre beroende av spelet som finansieringskälla. Kravställandet har bara börjat, och travet har i nuvarande läge inget annat val än att möta spelarnas krav.

Tuff konkurrens
Den kommande månaden med fotbollsmatcher som det finns otaliga spelmöjligheter till framför TV-rutan är ett bra exempel på att det även finns andra spelobjekt. Just nu har t.ex. Unibet 456 olika spelmöjligheter till dagens premiärmatch, själva mästerskapet i sig oräknat. Det är dessutom tusentals krogar och restauranger som visar dessa matcher, som håller priser långt under vad en travrestaurang brukar ha. Lätt tillgängliga kvarterskrogar eller krogar nära kollektivtrafiken, nära andra nöjen om man känner för det.

Det finns inget annat sätt att nå framgång än att anpassa sig till samhället och där komma med ett erbjudande som samhällets medborgare inte vill tacka nej till.

Gav det rätt betalt?
V4 Australien
Förväntat antal rätta rader: 2
Antal rätta rader: 2

V4 Vermo
Förväntat antal rätta rader: 0
Antal rätta rader: 0
Omsättningen till denna V4 var 46 750kr, men raden så svår att det rent teoretiskt skulle krävts drygt 700 000 inlämnade rader för att det statistiskt sett skall finnas en rätt rad. Om någon satt rätt rad och belönats med hela potten hade jag tyckt synd om vederbörande, för raden var värd så mycket mer.

V86 Vaggeryd
Förväntat antal rätta rader: 0
Antal rätta rader: 0
Den här raden var så svår, att det borde bara finnas en rätt rad bland 328 miljoner inlämnade. Igår fanns det c:a 77 miljoner inlämnade rader, och även om den som var kvar till sista avdelningen säkert är lite bitter idag så handlade det ändå om en rad som hade gett alldeles för lite betalt i förhållande till dess svårighetsgrad och prestation att hitta den. Spelets omsättning räcker inte till för det.

 

2 tankar på “Korta notiser per den 14:e Juni 2018”

  1. Ang detta med sena utrustningsändringar,undrar vad spelar kollektivet sagt om B Goop vunnit sista v86,där står man i tv helt ogenerat o påtalar att ”vi satte på yenke vagn för 15 min sen”o detta bemöts från tv studion utan ett enda i fråga sättande från Per S,livrädd som vanligt o våga ta ställning,ett sådan sen ändring från Goop är ett rent hån mot spelarkollektivet,personligen får det mig o vilja sluta med system spel eller travspel överhuvudtaget,börjar bli lite löjligt nu med alla sena ändringar som ändrar förutsättningarna för lagt spel.Mvh

  2. Som allmän fråga betraktat tycker jag det även ligger i hästarnas intresse att det finns möjlighet att ändra efter att man kommit till banan, men kan ju ändå ske i god tid före spelstopp. Med tanke på att även hästägare är underställda och skyldiga att känna till tävlingsreglemente och en del andra regler, förutom att de äger hästarna, tycker jag att även de borde ha en röst o ett ansvar i denna fråga. Intressekonflikten står ju mellan spelarna på ena sidan och hästägare samt tränare på andra. Så hur ställer sig ägarna till att info om utrustning ska vara spikad vid tidpunkt före tävlingsdagen, om det är spelarnas krav? Eller skulle det vara ok för spelarna om gränsen går 1-2 tim före spelstopp? Vilken typ av utrustning ska omfattas förutom vagn o skor – får man sätta på/ta bort boots, benskydd, huvudlag, korta/långa käk etc?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.