Korta notiser per den 13:e Oktober

Flera aktörer inom travmedia har börjat fått upp ögonen för de märkliga stora vinster som plockas hem av spelare som agerar framför allt via de internationella partners som ATG har i Belgien och i Finland. Det är ohyggliga summor varje vecka som vandrar dit. 2,5 miljoner gick till Belgien igår kväll på V86, förvånande nog så var det inte jackpott. De tog hem den sudden trots att utdelningen stannade på dryga 40.000kr.

Jag vill redan där betona att även om vinstlistorna i sig inte ger uttryck för några stora vinster så finns det för människor som spelar för miljoner incitament att se till att de vinner fler miljoner. En påverkan på kuskar och tränare kan inte uteslutas. Många tränares ekonomi är rätt så ansträngd, och det är lite naivt att tro att människor som låter sig mutas skall berätta om det själva.

ATG kräver som vanligt att man skall lägga fram bevis om att rakeback förekommer, vilket är svårt. Jag har ändå letar rätt så ordentligt i materialet från Panama-Leak, men där fanns inte så mycket matnyttigt för detta.

Jag har dock av en trovärdig uppgiftslämnare fått ett uppslag för hur det kan gå till. Istället för att ge en direkt rakeback så köper man istället marknadsföring från bolag som kontrolleras av dessa spelare. Det finns rätt så omfattande affiliateprogram som Bingoal.be har med Gaming Affiliation, ett företag med säte på Malta som ordnar marknadsföring åt många spelbolag. Provisioner kan sedan betalas ut till en rad olika länder världen över för att de hjälpt till. Pengar luktar inte, och det finns förvånansvärt många som är beredda att transferera rätt så stora belopp mot ”just a small fee”.

Kikade på ATG Live igår, ville se Habitat och Uncle Lasse. Problemet med de sändningarna är att de är väldigt ”grabbiga”. Det är ett tugg och en jargong som säkert tilltalar det man sett som ATG:s huvudsakliga målgrupp, män i åldern 25-60 år eller något liknande. Om man skall flytta en del sändningar från TV, där de i ärlighetens namn inte ses av så många, till ATG Live så behöver man se över sin tonalitet.

Tittarsiffrorna i TV visar allt som oftst att det är få program som ses av människor under 40 år. De ser helt enkelt inte på TV. Igår hade någon tittar på Sportspegelns tittarsiffror och konstaterat att de såg ut som travets, dvs att i de lägre åldergrupperna var det så gott som ingen som tittade. Inte ens i åldergruppen 40-59 ser man ens hälften så mycket på TV som dem som är 60+.  Det är kanske så att internetbaserade tjänster inte passar 60+, och därför är de till stora delar kvar där.

Gårdagens hjälte då? Tyvärr blev Svartmyrs Sigge oplacerad.

Dagens hjälte är Sid the Kid, en nio år gammal valack som tjänat 600.000kr i sitt liv. Han började sin karriär som treåring och var verkligen ingen stjärna. Skadade sig efter några starter och blev borta ett år innan slutet av fyraåringssäsingen kunde genomföras med bland annat ett par segrar. Sid the Kid har sedan varit ganska säker på att ta pengar, och ibland också segrar och framskjutna placeringar. För några månader sedan lät man honom prova monté, och i de tre montéstarterna har det blivit placeringarna 3-3-1. Ikväll är det dags igen för en montéstart, och det finns väl hopp om en bra placering i alla fall. Sid the Kid har fötts upp av Carina och Sven Eriksson som fortfarande äger honom och det är Carina som tränat honom hela tiden utom som unghäst då Leif Witasp fick ”skola in honom”.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.